Artikel top billede

DLG's it-chef: Her er vores foretrukne it-systemer

I landbrugs- og fødevarekoncernen DLG vælger man altid en særlig type it-platforme. Det er der en helt bestemt grund til.

Når man snakker it hos DLG (Dansk Landbrugs Grovvareselskab), så må man også sige SAP, for det er hjørnestenen i virksomhedens it-struktur.

Valget er faldet på SAP af to årsager.

"Produktet passer naturligvis godt til vores forretning, da vi er en meget logistik-tung virksomhed, og så slipper vi for selv at have en stor it-organisation," fortæller it-chef i DLG, Ole Victor Nielsen.

Han peger på, at når man har valgt en homogen platform, så hænger tingene sammen i hele forretningen.

"Det, vi helst vil bruge vores krudt på, er at knytte forretningen og it sammen. Derfor vælger vi standard-produkter," siger han.

"Vi er eksempelvis ved at lægge om til en Microsofts Office 365-løsning i skyen. Det betyder, vi må leve med en meget standardiseret løsning, men vi slipper for driften."

En anden ting, der er vigtig i DLG, er at it-systemerne fungerer hele tiden. Og derfor vælger DLG ofte den konservative vej fremfor at være på forkant med de helt nye it-systemer.

"Vi har nok en ret lav risiko-profil," griner Ole Victor Nielsen.

Så skal der høstes

I øjeblikket er de danske landmænd ved at bringe høsten i hus, og det betyder fast arbejde til it-systemerne i DLG.

"Det er uhyre vigtigt, at vores it-systemer ikke går ned i denne periode, hvor der er rigtig travlt," fortæller it-chefen.

"På de travle dage modtager vi op til 150.000 tons afgrøder per døgn fordelt på 100 forskellige lokationer rundt om i landet, og det skal bare køre."

"Vores løsning drives af IBM, og den er stabil. Og vi piller heller ikke ved it-systemerne, når der er spidsbelastninger. Opdateringer bliver lagt på i de mere stille perioder," siger Ole Victor Nielsen.

"Når vi implementerer nye ting, gør vi det også altid i små bidder. Eksempelvis starter vi i en lille region for at se, om det virker, før det bredes ud til hele organisationen."

Samme platform til datterselskaber

Landmænd er meget it-parate, men samtidig skal teknologien give god mening og være praktisk, for ellers bruger de den ikke, siger Ole Victor Nielsen.

Han giver et helt konkret eksempel:

"Vi har udviklet en app, som landmændene kan bruge til at bestille varer direkte fra stalden. Applikationen ved eksempelvis, hvilken foderblanding, der er i en bestemt silo, og nye forsyninger kan så bestilles via telefonen."

"Denne app har vist sig at være langt mere populær end vores web-bestilling, hvor landmanden skal ind foran computeren for at foretage samme handling," fortæller Ole Victor Nielsen.

En anden praktisk service er, at DLG leverer forbrugstal til landmændene og deres revisorer. Tal, som kan anvendes i budgetter, planlægning og til regnskaber.

"Vi har faktisk været meget tidligt ude med at levere data fra vores it-systemer til landmændene. Det har vi gjort i over 20 år."

En platform i DLG's datterselskaber

DLG's SAP-system giver desuden mulighed for, at firmaet kan anvende samme it-platform til sine mange datterselskaber.

"Der er rigtig mange regler, der skal overholdes i forbindelse med eksempelvis fødevareproduktion, og derfor bliver det langt enklere for os at administrere, når vi leverer én ERP-platform, der understøtter kvalitet og sporbarhed hele vejen igennem siger Ole Victor Nielsen.

"Vi har skabelonerne klar, og vi kan sætte et SAP-system i gang inden for en uges tid. Det koster ikke alverden, og licenserne er heller ikke det store problem i de små selskaber. Men det giver en enorm fordel for os, at alle arbejder på den samme platform," fortæller Ole Victor Nielsen.

Så det, I taber på gyngerne, det vinder I på karrusellerne?

"Lige præcis."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere