Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Rygte: Apple i fuld gang med at bygge mystisk iTV

Flere ting peger på, at Apple i al hemmelighed er gået i gang med at bygge nyt bevægelsesstyret Apple-fjernsyn på selskabets kinesiske samle-fabrikker.

Computerworld News Service: Analytiker Peter Misek fra Jefferies vurderer, at iPad mini og et fjernsyn fra Apple nu er i produktion på Foxconns fabrikker.

I et analyse-notat, han udsendte til sine klienter i sidste uge, hævdede Misek ifølge Forbes, at produktionen af iPad mini har givet Foxconn, Apples største produktionspartner, en usædvanlig forøgelse i omsætning på fem procent i juli.

Misek hævder, at den taiwanske komponenthandel i juli og hans egne supply chain-analyser leder ham til den konklusion, at Apple har til hensigt at bygge 25 millioner iPads i september-kvartalet, hvilket er væsentligt flere end de 18 millioner, som et tidligere estimat lød på.

Muligvis vil der desuden i december-kvartalet ske en yderligere forøgelse fra 22-25 millioner iPads til 30 millioner, mener Peter Misek, som vurderer, at Apple vil sælge mindst otte millioner iPad mini i det kvartal.

I fuld produktion

På trods af rapporter for nylig om, at Apple har besluttet at udvikle en avanceret settop-boks frem for det længeventede fjernsyn (der mange steder henvises til som iTV), så tror Misek altså, at dette fjernsyn er i "fuld produktion."

"Det understøttes af de seneste data fra Sharp, Hon Hai og andre specialleverandører af kemikalier og tv-komponenter," hævder Misek.

Dette fjernsyn fra Apple vil muligvis få et "modul til betjening via håndbevægelser," produceret af JDSU, ligesom det i Microsofts Kinect.

JDSU har afsløret, at producenten har en ny kunde med udgangspunkt i "dagligstuen" frem for spil.

Det kunne godt være Apple, påpeger Miskek.

Han forventer, at fjernsynet vil blive lanceret ved en begivenhed i december- eller marts-kvartalet og blive solgt i to millioner eksemplarer i løbet af de første tre måneder.

Hvad angår iPhone 5, så regner Misek med, at Apple vil have bygget 15 millioner enheder midt i september, når den forventes at blive afsløret ved en særlig begivenhed.

Peter Misek estimerer, at der vil blive bygget flere end 80 millioner iPhones i løbet af andet halvår 2012.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere