Artikel top billede

Rygte: Apple i fuld gang med at bygge mystisk iTV

Flere ting peger på, at Apple i al hemmelighed er gået i gang med at bygge nyt bevægelsesstyret Apple-fjernsyn på selskabets kinesiske samle-fabrikker.

Computerworld News Service: Analytiker Peter Misek fra Jefferies vurderer, at iPad mini og et fjernsyn fra Apple nu er i produktion på Foxconns fabrikker.

I et analyse-notat, han udsendte til sine klienter i sidste uge, hævdede Misek ifølge Forbes, at produktionen af iPad mini har givet Foxconn, Apples største produktionspartner, en usædvanlig forøgelse i omsætning på fem procent i juli.

Misek hævder, at den taiwanske komponenthandel i juli og hans egne supply chain-analyser leder ham til den konklusion, at Apple har til hensigt at bygge 25 millioner iPads i september-kvartalet, hvilket er væsentligt flere end de 18 millioner, som et tidligere estimat lød på.

Muligvis vil der desuden i december-kvartalet ske en yderligere forøgelse fra 22-25 millioner iPads til 30 millioner, mener Peter Misek, som vurderer, at Apple vil sælge mindst otte millioner iPad mini i det kvartal.

I fuld produktion

På trods af rapporter for nylig om, at Apple har besluttet at udvikle en avanceret settop-boks frem for det længeventede fjernsyn (der mange steder henvises til som iTV), så tror Misek altså, at dette fjernsyn er i "fuld produktion."

"Det understøttes af de seneste data fra Sharp, Hon Hai og andre specialleverandører af kemikalier og tv-komponenter," hævder Misek.

Dette fjernsyn fra Apple vil muligvis få et "modul til betjening via håndbevægelser," produceret af JDSU, ligesom det i Microsofts Kinect.

JDSU har afsløret, at producenten har en ny kunde med udgangspunkt i "dagligstuen" frem for spil.

Det kunne godt være Apple, påpeger Miskek.

Han forventer, at fjernsynet vil blive lanceret ved en begivenhed i december- eller marts-kvartalet og blive solgt i to millioner eksemplarer i løbet af de første tre måneder.

Hvad angår iPhone 5, så regner Misek med, at Apple vil have bygget 15 millioner enheder midt i september, når den forventes at blive afsløret ved en særlig begivenhed.

Peter Misek estimerer, at der vil blive bygget flere end 80 millioner iPhones i løbet af andet halvår 2012.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.