Artikel top billede

Rygte: Apple i fuld gang med at bygge mystisk iTV

Flere ting peger på, at Apple i al hemmelighed er gået i gang med at bygge nyt bevægelsesstyret Apple-fjernsyn på selskabets kinesiske samle-fabrikker.

Computerworld News Service: Analytiker Peter Misek fra Jefferies vurderer, at iPad mini og et fjernsyn fra Apple nu er i produktion på Foxconns fabrikker.

I et analyse-notat, han udsendte til sine klienter i sidste uge, hævdede Misek ifølge Forbes, at produktionen af iPad mini har givet Foxconn, Apples største produktionspartner, en usædvanlig forøgelse i omsætning på fem procent i juli.

Misek hævder, at den taiwanske komponenthandel i juli og hans egne supply chain-analyser leder ham til den konklusion, at Apple har til hensigt at bygge 25 millioner iPads i september-kvartalet, hvilket er væsentligt flere end de 18 millioner, som et tidligere estimat lød på.

Muligvis vil der desuden i december-kvartalet ske en yderligere forøgelse fra 22-25 millioner iPads til 30 millioner, mener Peter Misek, som vurderer, at Apple vil sælge mindst otte millioner iPad mini i det kvartal.

I fuld produktion

På trods af rapporter for nylig om, at Apple har besluttet at udvikle en avanceret settop-boks frem for det længeventede fjernsyn (der mange steder henvises til som iTV), så tror Misek altså, at dette fjernsyn er i "fuld produktion."

"Det understøttes af de seneste data fra Sharp, Hon Hai og andre specialleverandører af kemikalier og tv-komponenter," hævder Misek.

Dette fjernsyn fra Apple vil muligvis få et "modul til betjening via håndbevægelser," produceret af JDSU, ligesom det i Microsofts Kinect.

JDSU har afsløret, at producenten har en ny kunde med udgangspunkt i "dagligstuen" frem for spil.

Det kunne godt være Apple, påpeger Miskek.

Han forventer, at fjernsynet vil blive lanceret ved en begivenhed i december- eller marts-kvartalet og blive solgt i to millioner eksemplarer i løbet af de første tre måneder.

Hvad angår iPhone 5, så regner Misek med, at Apple vil have bygget 15 millioner enheder midt i september, når den forventes at blive afsløret ved en særlig begivenhed.

Peter Misek estimerer, at der vil blive bygget flere end 80 millioner iPhones i løbet af andet halvår 2012.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?