Artikel top billede

Slut-opgørelse: Så mange penge blev tabt på Polsag

Se hvor meget Polsag-skandalen endte med at koste de danske skatteydere.

Læs også: Minister fik grønt lys til Polsag-retssag mod CSC

Rigspolitiet har nu fundet ud af, præcist hvor stort tabet er for det skandaleramte Polsag-projekt, som justitsminsteren droppede i februar måned, efter adskillige års forsinkelser og hundreder af millioner kroners fordyrelser.

Det sker efter at Rigspolitiet i juni indgik forlig på en formue med leverandøren CSC, der gik med til at betalte 40 millioner kroner i kompensation og droppe politiets løbende betalingsforpligtelser til en værdi af 96 millioner kroner.

Med forliget hentede Rigspolitiet altså 136 millioner tabte millioner kroner hjem igen efter skandalen. 

Mere end en halv milliard kroner

I et brev dateret dagen før offentliggørelsen af forliget med CSC giver Justitsministeren en orientering til Folketingets Finansudvalg om opgørelsen af tabet for Polsag.

Her når Justitsministeriet frem til, at det samlede tab for Polsag beløber sig til 535 millioner kroner, som altså er gået tabt.

Af en tabel der specificerer udgifterne, fremgår det, at tabet bogføres som forskellige typer af udgifter til udvikling.

Økonomiske konsekvenser vedrørende Posag

Afholdte indvesteringsudgifter til udvikling      350 mio.
Afholdte driftsudgifter til udvikling               94 mio.
Internt ressourceforbrug  til udvikling           124 mio. *
Lukning af CSC-kontrakt, programnedlukn. mv. 7 mio.
Økonomisk kompensation                        -40 mio.

I alt                                             535 mio.
*Baseret på opgørelsen i rapporten fra Boston Consulting Group, okt. 2010.

Hos Rigspolitiet bekræfter økonomidirektør Nicolai Veie overfor Computerworld, at den økonomiske kompensation fra CSC på 40 millioner kroner er trukket fra tabet i regnstykket.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.