Artikel top billede

Succes for ny type super-bærbar lader vente på sig

Ny type super-bærbar blev i 2011 udset til pc-industriens nye stor-sællert.

Læs også:

En sværm af ultrabooks klar til at knuse Macbook Air

Forventningerne til de såkadte ultrabooks er stadig enorme, selvom det helt store gennembrud lader vente på sig.

Der er allerede blevet solgt millioner af de ultra-slanke pc'er, men samtidig er det generelle pc-salg ramt af den økonmiske krise.

Og selvom ultrabook-lanceringerne fortsætter i en lind strøm, så går forbrugernes penge i stigende grad til tablet-pc'er og smartphones. 

Store forventninger

Det var i sensommeren sidste år, at de nye ultrabooks for alvor begyndte at strømme ud på markedet

Siden da har en stribe producenter udviklet pc'er, der falder inden for denne kategori - blandt andet selskaber som Asus, Acer, Sony, Dell, Toshiba og HP.

Idéen med ultrabook-kategorien, som oprindeligt er initieret af Intel, er, at maskinerne skal være slanke, lette, batterieffektive - og ikke alt for dyre.

Det tiltalende koncept fik oprindeligt initiativtageren, Intel, til at melde ud, at 40 procent af de forbruger-bærbare, der sælges på verdensplan ved udgangen af 2012, skal være ultrabooks. 

Oprindeligt lød meldingen fra Intel også, at en ultrabook ikke måtte koste mere end 1.000 dollars, men både den lave pris og de høje salgs-forventinger har vist sig svære at realisere.
 
I takt med, at det almindelige pc-salg er kommet under pres, er behovet for en ultrabook-succes steget, har Gartner for nylig udtalt.

Både IDC og Gartner har dog hen over sommeren meldt ud, at ultrabook-salget endnu ikke kan redde den kriseramte pc-industri.

Sådan går det med salget

Analyse- og rådgivningsfirmaet iSuppli skriver dog i en ny analyse, at ultrabook'en vil være vækstmotoren på et ellers sløvt pc-marked i de kommende år.

iSuppli vurderer, at hardwareproducenterne i år vil sende 22 millioner ultrabooks ud i butikkerne.

Lægger man dertil salget af Macbook Air og de ultra-tynde pc'er, der ikke nødvendigvis bærer Intels ultrabook-stempel, så når antallet op på 27,6 millioner i 2012 - mod blot 3,9 millioner sidste år.

I 2013 vil tallet stige yderligere til 72 millioner, og i 2016 vil der ifølge iSuppli blive sendt 181 millioner ultra-slanke computere af sted fra producenterne.

De tal skal holdes op imod det samlede antal solgte pc'er, der ifølge Gartner vil ligge på omkring 368 millioner i 2012.

Læs også:

En sværm af ultrabooks klar til at knuse Macbook Air
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere