Artikel top billede

Succes for ny type super-bærbar lader vente på sig

Ny type super-bærbar blev i 2011 udset til pc-industriens nye stor-sællert.

Læs også:

En sværm af ultrabooks klar til at knuse Macbook Air

Forventningerne til de såkadte ultrabooks er stadig enorme, selvom det helt store gennembrud lader vente på sig.

Der er allerede blevet solgt millioner af de ultra-slanke pc'er, men samtidig er det generelle pc-salg ramt af den økonmiske krise.

Og selvom ultrabook-lanceringerne fortsætter i en lind strøm, så går forbrugernes penge i stigende grad til tablet-pc'er og smartphones. 

Store forventninger

Det var i sensommeren sidste år, at de nye ultrabooks for alvor begyndte at strømme ud på markedet

Siden da har en stribe producenter udviklet pc'er, der falder inden for denne kategori - blandt andet selskaber som Asus, Acer, Sony, Dell, Toshiba og HP.

Idéen med ultrabook-kategorien, som oprindeligt er initieret af Intel, er, at maskinerne skal være slanke, lette, batterieffektive - og ikke alt for dyre.

Det tiltalende koncept fik oprindeligt initiativtageren, Intel, til at melde ud, at 40 procent af de forbruger-bærbare, der sælges på verdensplan ved udgangen af 2012, skal være ultrabooks. 

Oprindeligt lød meldingen fra Intel også, at en ultrabook ikke måtte koste mere end 1.000 dollars, men både den lave pris og de høje salgs-forventinger har vist sig svære at realisere.
 
I takt med, at det almindelige pc-salg er kommet under pres, er behovet for en ultrabook-succes steget, har Gartner for nylig udtalt.

Både IDC og Gartner har dog hen over sommeren meldt ud, at ultrabook-salget endnu ikke kan redde den kriseramte pc-industri.

Sådan går det med salget

Analyse- og rådgivningsfirmaet iSuppli skriver dog i en ny analyse, at ultrabook'en vil være vækstmotoren på et ellers sløvt pc-marked i de kommende år.

iSuppli vurderer, at hardwareproducenterne i år vil sende 22 millioner ultrabooks ud i butikkerne.

Lægger man dertil salget af Macbook Air og de ultra-tynde pc'er, der ikke nødvendigvis bærer Intels ultrabook-stempel, så når antallet op på 27,6 millioner i 2012 - mod blot 3,9 millioner sidste år.

I 2013 vil tallet stige yderligere til 72 millioner, og i 2016 vil der ifølge iSuppli blive sendt 181 millioner ultra-slanke computere af sted fra producenterne.

De tal skal holdes op imod det samlede antal solgte pc'er, der ifølge Gartner vil ligge på omkring 368 millioner i 2012.

Læs også:

En sværm af ultrabooks klar til at knuse Macbook Air
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.