Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Dansk it-firma skal bygge stor serviceplatform til kommuner

Århusiansk firma skal bygge serviceplatform, som skal levere data til 500 forskellige systemer i landets kommuner.

Systematic blev vinderen af en stor kontrakt hos Kombit, der strækker sig over op til seks år.

Således skal selskabet lave en ny serviceplatform, der skal gøre det "enklere og billigere for kommunerne, ATP og Udbetaling Danmark at trække data fra Danmarks mange forskellige kildesystemer".

"Hvor de enkelte kommunale systemleverandører i dag skal sørge for, at hvert eneste it-system er integreret med alle de rigtige kildesystemer, skal de fremover kun sikre integration til serviceplatformen, som selv er integreret med kildesystemer som for eksempel CPR-registret, sygesikringssystemet og OIS, den offentlige informationsserver," fremgår det af en meddelelse fra selskabet.

Løsningen vil gøre det lettere for selv små it-leverandører at byde ind med digitale løsninger, "fordi der med serviceplatformen fjernes en ofte tung, tidskrævende og dermed dyr proces med at sikre adgang til relevant data og funktionalitet".

Kontraktsummen er ikke oplyst.

Binder EPJ sammen

Systematic, der også har udført integrationsopgaver i forbindelse med blandt andet den digitale tinglysning og har netop afsluttet udviklingen af det Nationale Patient Index (NPI), som binder regionernes forskellige sundheds-it-systemer sammen, kaster sig over en større opgave.

I første omgang - inden den 20. december i år - skal den første pakke med basisplatformen og omkring 20 services til data og funktionalitet være klar.

Siden skal omkring 150 fag- og kildesystemer integrereres med serviceplatformen.

Trekvart milliard forespørgsler

Ifølge Kombit forventninger kommer serviceplatformen til at levere data til omkring 500 forskellige systemer i landets kommuner samt hos ATP og Udbetaling Danmark.

Den vil om seks år årligt modtage ikke mindre end 750 millioner forespørgsler.

Af meddelelsen fra Systematic fremgår det, at man tydeligvis er stolt over at have vundet opgaven.

Og så peger selskabet i øvrigt på at det er det eneste softwarehus i Skandinavien med en certificering på øverste modenhedsniveau efter den internationale modenhedsmodel CMMI.

"Høj modenhed giver stor leverancesikkerhed; sidste år leverede Systematic 93 procent af alle leverancemilepæle til tiden," fremgår det af meddelelsen.

Kombit er igang med en historisk stor udbudsrunde hos landet kommuner, hvor en stribe monopol-systemer løbende vil blive konkurrenceudsat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere