Artikel top billede

Dansk it-firma skal bygge stor serviceplatform til kommuner

Århusiansk firma skal bygge serviceplatform, som skal levere data til 500 forskellige systemer i landets kommuner.

Systematic blev vinderen af en stor kontrakt hos Kombit, der strækker sig over op til seks år.

Således skal selskabet lave en ny serviceplatform, der skal gøre det "enklere og billigere for kommunerne, ATP og Udbetaling Danmark at trække data fra Danmarks mange forskellige kildesystemer".

"Hvor de enkelte kommunale systemleverandører i dag skal sørge for, at hvert eneste it-system er integreret med alle de rigtige kildesystemer, skal de fremover kun sikre integration til serviceplatformen, som selv er integreret med kildesystemer som for eksempel CPR-registret, sygesikringssystemet og OIS, den offentlige informationsserver," fremgår det af en meddelelse fra selskabet.

Løsningen vil gøre det lettere for selv små it-leverandører at byde ind med digitale løsninger, "fordi der med serviceplatformen fjernes en ofte tung, tidskrævende og dermed dyr proces med at sikre adgang til relevant data og funktionalitet".

Kontraktsummen er ikke oplyst.

Binder EPJ sammen

Systematic, der også har udført integrationsopgaver i forbindelse med blandt andet den digitale tinglysning og har netop afsluttet udviklingen af det Nationale Patient Index (NPI), som binder regionernes forskellige sundheds-it-systemer sammen, kaster sig over en større opgave.

I første omgang - inden den 20. december i år - skal den første pakke med basisplatformen og omkring 20 services til data og funktionalitet være klar.

Siden skal omkring 150 fag- og kildesystemer integrereres med serviceplatformen.

Trekvart milliard forespørgsler

Ifølge Kombit forventninger kommer serviceplatformen til at levere data til omkring 500 forskellige systemer i landets kommuner samt hos ATP og Udbetaling Danmark.

Den vil om seks år årligt modtage ikke mindre end 750 millioner forespørgsler.

Af meddelelsen fra Systematic fremgår det, at man tydeligvis er stolt over at have vundet opgaven.

Og så peger selskabet i øvrigt på at det er det eneste softwarehus i Skandinavien med en certificering på øverste modenhedsniveau efter den internationale modenhedsmodel CMMI.

"Høj modenhed giver stor leverancesikkerhed; sidste år leverede Systematic 93 procent af alle leverancemilepæle til tiden," fremgår det af meddelelsen.

Kombit er igang med en historisk stor udbudsrunde hos landet kommuner, hvor en stribe monopol-systemer løbende vil blive konkurrenceudsat.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.