Artikel top billede

Slår alle de andre: Her er Europas mest populære web-mail

Anvendelsen af særlig webmail stiger stadig i Europa, men falder på verdensplan. Russiske web-firmaer vokser med rekordfart.

Computerworld News Service: Microsofts Hotmail er den mest populære webbaserede e-mailservice i Europa med 108,2 millioner unikke brugere i juni, fortæller en talskvinde fra analysefirmaet comScore.

Googles Gmail er andenstørst med 74,7 millioner brugere.

Selvom Microsofts e-mailservice stadig er størst, så er antallet af unikke brugere kun steget med én procent i forhold til samme periode sidste år, lyder det fra comScore.

Gmail oplever til gengæld en meget højere vækst med 18 procent flere brugere end sidste år.

Yahoo Mail er den tredjestørste leverandør af webbaseret e-mail i Europa med 44,3 millioner brugere.

Vi bruger mest tid på Yahoo

Yahoo lægger dog mest beslag på brugernes tid.

Gennemsnitligt bruger Yahoos brugere 2,1 timer om måneden på Yahoo Mail. Hotmails brugere er gennemsnitligt logget ind 1,9 timer om måneden, mens det for Gmails brugere drejer sig om 59,5 minutter, oplyser comScores talskvinde Taanya Malik via e-mail.

De to andre e-mailleverandører på top fem er de russiske Mail.ru og Yandex Mail, som i juni havde henholdsvis 42,3 og 25,1 millioner brugere.

De russiske e-mailleverandører oplever den største vækst blandt Europas fem største leverandører af webbaserede e-mailservices.

Med 58,8 millioner internetbrugere i juni har Rusland Europas største internetpublikum.

Til sammenligning havde Tyskland på andenpladsen og Frankrig på tredjepladsen henholdsvis 51,8 og 43,2 millioner unikke internetbrugere i juni.

Her er den største webmail-løsning i verden

Hotmail er stadig også den mest anvendte webbaserede e-mailservice på verdensplan med lidt over 324 millioner unikke brugere, der ifølge comScores tal loggede på tjenestens servere mindst én gang i løbet af juni.

Hotmails popularitet er dog dalende.

I juni sidste år loggede næsten 338 millioner unikke brugere på Hotmail. Det er et fald på fire procent i løbet af et år.

Yahoo Mail er næststørst på verdensplan med lidt over 290 millioner brugere i juni.

Det er to procent flere end sidste år.

Gmail er tredjestørst på verdensplan og er den hurtigst voksende med en forøgelse af det globale antal brugere på 17 procent til 277,6 millioner i juni.

Samlet set loggede 905,6 million unikke brugere ind på en webbaseret e-mailservice i juni, hvilket er seks procent flere end i samme periode sidste år.

Microsoft er ved at opdatere sin e-mailservice. Sidst i juni søsatte selskabet et smugkig af den nye service til forbrugere under navnet Outlook.com, der med tiden vil erstatte Hotmail.

Softwaregiganten udtalte på daværende tidspunkt, at det regner med, at den nye Outlook.com vil trække brugere til fra konkurrenter såsom Gmail og Yahoo.

Det regner Microsoft med at gøre ved at levere, hvad selskabet kalder en "ren" og "intuitiv" brugergrænseflade, der giver større fokus på e-mails og bruger mindre skærmplads til andre elementer såsom søgefelter, headers og grafiske annoncer.

Outlook.com vil også have indbygget integration med Twitter, LinkedIn, Google, Facebook og inden længe Microsofts Skype.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere