Coop renser ud i it-afdelingen - fyrer masser af it-folk

Den 170 personer store fyringsrunde i dagligvarekæden Coops administration rammer også it-afdelingen hårdt.

Dagligvarekæmpen Coop har skåret overalt, hvor der kunne skæres, da man i sidste uge opsagde 170 af 1.200 medarbejdere i hovedkontoret i Albertslund.

Af it-afdelingens 150 ansatte mistede 10 jobbet.

Det er primært udviklingsopgaver, der fremover i højere grad vil blive outsourcet, fortæller Jens Juul Nielsen, som er informationsdirektør i Coop.

Han garanterer dog, at den basale drift og servicegrad fra it-afdelingen til forretningen vil være upåvirket af fyringerne.

"Visse udviklingsopgaver vil blive outsourcet. Men it er en fuldstændig central funktion i vores virksomhed, og vi har mange projekter i gang. Der er ingen afdelinger, der er gået ram forbi. Vi var rundt i alle hjørner for at  se, hvor der kunne spares," siger Jens Juul Nielsen.

Udgangspunktet har fra starten været, at it skal stadig levere service til forretningen, og at det ikke må gås på kompromis med det.

"Vi sparer ved hjælp af outsourcing, og der er lidt færre ressourcer til udvikling," siger informationsdirektøren.

Den nye CIO i Coop er DSB's afgående it-direktør, René Munk-Nissen.

Han tiltræder først sin nye stilling 1. oktober og har ikke været involveret i processen.

Læs også:

Dansk top-CIO fyret på gråt papir.

Efter flere måneders søgning: Coop ansætter ny CIO.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Datatilsynet øger GDPR-kontrollen med ny strategi: Første del bliver spørgeskema med 100 spørgsmål
Det danske Datatilsyn er på vej med en ny data- og risikobaseret strategi i tre faser. Den første bliver et skema med op mod 100 spørgsmål, som virksomheder og myndigheder skal besvare. "Tilsynsmodellen har et element af stikprøvekontrol og er opbygget som en tragt," siger tilsynschef Frederik Siegumfeldt.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.