Artikel top billede

Coop renser ud i it-afdelingen - fyrer masser af it-folk

Den 170 personer store fyringsrunde i dagligvarekæden Coops administration rammer også it-afdelingen hårdt.

Dagligvarekæmpen Coop har skåret overalt, hvor der kunne skæres, da man i sidste uge opsagde 170 af 1.200 medarbejdere i hovedkontoret i Albertslund.

Af it-afdelingens 150 ansatte mistede 10 jobbet.

Det er primært udviklingsopgaver, der fremover i højere grad vil blive outsourcet, fortæller Jens Juul Nielsen, som er informationsdirektør i Coop.

Han garanterer dog, at den basale drift og servicegrad fra it-afdelingen til forretningen vil være upåvirket af fyringerne.

"Visse udviklingsopgaver vil blive outsourcet. Men it er en fuldstændig central funktion i vores virksomhed, og vi har mange projekter i gang. Der er ingen afdelinger, der er gået ram forbi. Vi var rundt i alle hjørner for at  se, hvor der kunne spares," siger Jens Juul Nielsen.

Udgangspunktet har fra starten været, at it skal stadig levere service til forretningen, og at det ikke må gås på kompromis med det.

"Vi sparer ved hjælp af outsourcing, og der er lidt færre ressourcer til udvikling," siger informationsdirektøren.

Den nye CIO i Coop er DSB's afgående it-direktør, René Munk-Nissen.

Han tiltræder først sin nye stilling 1. oktober og har ikke været involveret i processen.

Læs også:

Dansk top-CIO fyret på gråt papir.

Efter flere måneders søgning: Coop ansætter ny CIO.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere