Artikel top billede

36-årige Thomas Kølle tager kampen op i Prosa. Foto: Lars Bertelsen.

Formandsvalg i Prosa: Han vil vælte formanden

It-fagforbundet Prosa vælger ny formand til november. Se hvordan udfordreren Thomas Kølle vil vælte den siddende formand.

"Det første, jeg vil indføre, når jeg bliver formand, er en mediestrategi."

Sådan siger Thomas Kølle, der er udfordrer til formandsposten i landets største it-fagforbund Prosa, som i november vælger ny ledelse for to år.

Udtalelsen kommer efter kritik af hans manglende erfaring fra forbundssekretærerne i Prosa-bladet. En kritik, som har blæst valgkampen om kontrollen med det omdiskuterede fagforbund i gang med deres støtte af den siddende formand, Niels Bertelsen.

"Forbundssekretærerne har sagt, at jeg mangler medietræning. Men der er nogen, der mener, at medietræning er at lære at sige de samme fem ord igen og igen. Men det er ikke medietræning for mig," siger han.

Men til gengæld skal Prosa have en strategi mod et langsigtet mål, som kan guide medarbejderne, fortæller han.

Indtil videre har medlemmerne af Prosa ikke kunnet finde den 36-årige formandskandidat og nuværende hovedkasserer og medlem af den magtfulde hovedbestyrelse på Facebook.

Han har nemlig ikke en profil hos det populære, sociale netværk.

"Det skal jeg nok også have nu. Men jeg er ikke så glad for al den overvågning, og for at man skal lægge alle sine oplysninger hos Facebook. Men jeg har ikke noget problem med, at andre gør det," siger han.

Mere it-faglighed end overenkomstsnak

Hvorfor stiller du op som formand?

"Jeg vil sammen med mange andre Prosa-medlemmer gerne have, at Prosa bliver mere styret af it-folk end af folk, der mere er fagforeningsfolk," siger han.

Prosas ledelse skal ifølge Thomas Kølle have mere fokus på it-faget, frem for overenskomster og internt fnidder, som han kalder det.

"Fokus på faget vil eksempelvis sige, at hvis man bliver ledig, så skal man vide, at dem inde på Prosa godt ved, hvordan man får it-jobs," siger han.

"Vi er mange, der synes, at balancen skal rykkes mere hen imod it-faget og folk, som kender branchen."

Støtte til aktivistgrundlaget

Et Prosa med Thomas Kølle som formand bliver endnu mere aktivistisk end tilfældet har været hidtil med eksempelvis støtteservere til Wikileaks og happenings mod ACTA.

Som formand vil han nemlig langt tidligere spotte og gribe fat i sager og muligheder, der opstår i det aktivistiske miljø omkring Prosa, og støtte dem langt mere end tidligere.

"ACTA og Wikileaks har været noget af det helt store, og selvfølgelig er de nået til ledelsen. Men aktivisterne skal inddrages bedre i forbundet," siger han.

Hvad vil du revolutionere?

Lige nu er det ledighedsproblematikken, som fylder. Der er i Prosa 169 folk, som vil ryge ud af dagpengesystemet til januar. Jeg ved ikke, om jeg kan nå at redde dem fra november til januar, men det er dem, der skal gøres noget for, enten i gennem netværk eller uddannelse," lover Thomas Kølle.

Thomas Kølle har siden han var studerende i 1996 været medlem af Prosa. Men allerede i 1999 blev han aktiv, og han er i dag medlem af den magtfulde hovedbestyrelse, som fritidspolitiker, som han selv kalder det.

Smørret på brødet kommer fra en stilling hos Gyldendal, hvor han arbejder med it under stillingsbetegnelsen techlead.

"Jeg laver jo alt lige fra at programmere i .NET til at koordinere udviklingsopgaver med vores pakistanske kolleger," siger Thomas Kølle.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere