Artikel top billede

Pat Gelsinger har haft to måneders tid til at vænne sig til rollen som den absolutte topchef hos VMware.

Han skal stå i spidsen for et af verdens førende it-selskaber

Denne top-chef kommer med en succesrig historie bag sig, og så har han en religiøs fightervilje som få andre top-chefer. Nu skal han lede en af verdens førende it-selskaber.

Læs også:
VMware: Her er fremtidens operativsystem

Danmarks største virtualiserings-projekt skudt i gang

Vagtskiftet i VMware er en realitet efter sidste uges VMworld-konference, hvor 21.000 deltagere var valfartet til virtualiseringskonferencen i San Francisco, USA.

Under åbningstalen overlod den tidligere administrerende direktør Paul Maritz sin virtuelle rorpind til selskabets nye direktør, Pat Gelsinger, hvilket oprindeligt blev annonceret tilbage i juli.

Paul Maritz fortsætter som chefstrateg hos moderselskabet EMC, som ejer næsten 80 procent af virtualiseringskæmpen.

Bytter med moderselskabet

Flere iagttagere har beskrevet, at dette karrieskifte kan betyde, at Paul Marritz på længere sigt er kørt i stilling som afløser for Joe Tucci hos moder- og storageselskabet EMC, efter Joe Tucci med godt 10 år i chefstolen har ført selskabet frem til at omsætte for knap 120 milliarder kroner med godt 50.000 medarbejdere.

53-årige Pat Gelsinger kommer netop fra EMC, hvor han siden 2009 har siddet som præsident og operationschef (COO).

Han skal hos VMware styre verdens største virtualiseringsselskab, der har oplevet vanvittige vækstrater siden etableringen i 1998, men som forretningsmæssigt stadig er en gnalling i forhold til EMC.

Som ny VMware-boss kommer Pat Gelsinger til at sidde som arbejdsgiver for godt 10.000 medarbejdere, som omsætter for i alt 22 milliarder kroner.

Rejsen fra virtuel til skyen

I sin første uge som nyudpeget direktør for VMware kunne Pat Gelsinger ikke præstere de helt banebrydende produktlanceringer på den helt store scene i San Franciscos Moscone konferencecenter, hvor han styrede sin første og alle tiders største VMworld-konference nogensinde.

Et opgør med forhadte licensregler og en lancering af det softwaredefinerede datacenter med VCloud Suite 5.1 som topprodukt var nok det vildeste VMware hamlede op med på VMworld.

Samtidigt kørte selskabet videre i samme rille, hvor det forsøger at relancere sig selv som et software- og cloudselskab med fokus på management og styring af kundernes datacentre frem for "blot" at være et virtualiseringsfirma.

Stærkt troende topchef

Til at køre strategien med dataskyer i hus kan det være, at Patrick P. Gelsinger kan få hjælp fra de højere magter.

For Pat Gelsinger er kendt som en mand med en stærk kristen tro, som han flere gange har formidlet hos chipproducenten Intel, hvor han har siddet i 30 år - heraf otte som chipgigantens teknologidirektør (CTO).

Hos Intel kan han udover et hav af chefstilling bryste sig af at være arkitekten bag den originale 486-processor og manden, der sendte Xeon- og Itanium-processorer på samlebånd.

Privat er Pat Gelsinger gift med Linda, som har han fire børn med, og han har blandt andet praktiseret sin kristne tro ved at have arbejdet som søndagsskolelærer og bestyret hjemlig bibellæsning i mange år.

Derudover har han skrevet flere bøger om at balancere en succesrig karriere med et rigt familieliv og arbejdet med Guds ord.

Læs også:
VMware: Her er fremtidens operativsystem

Danmarks største virtualiserings-projekt skudt i gang
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.