Artikel top billede

Danske direktører: Disse folk er alt for ringe til it

Danske virksomheders bestyrelser er alt for slappe til it, og det har konsekvenser, mener direktører og it-chefer.

100 danske it-direktører og it-chefer er blevet spurgt om bestyrelsens evne til at udnytte de strategiske muligheder, som it giver.

Selv om kun syv procent svarer, at deres bestyrelse er dårlig eller meget dårlig til det, svarer 36 procent siger hverken/eller. Det efterlader god plads til forbedring, mener folkene bag undersøgelsen.

Rapporten er udarbejdet af Analyse Danmark for Danske IT-Advokater. Her svarer 23 procent desuden, at deres virksomhed er ringe til at udnytte de muligheder, som den it-mæssige udvikling giver.

"For ikke mange år siden var it lig med hardware og programmer. Men for en moderne virksomhed er it i dag en strategisk disciplin, der kan udgøre forskellen på succes eller fiasko," skriver rapport-magerne

Derfor er it en disciplin, der bør tages med i alle strategiske og driftsmæssige overvejelser.

Der er en oplagt faldgrube, man bør undgå, når man sammensætter bestyrelser, udtaler bestyrelsesformand i Deltaq A/S, Flemming Lindeløv, som tidligere har været koncerndirektør for Coop og CEO i Carlsberg.

"Det er ikke nok at sætte en række dygtige mennesker sammen i en bestyrelse. De skal også besidde den rette sammensætning af kompetencer, så der ikke opstår blinde pletter i forhold til virksomhedens situation og placering på markedet. It-udviklingen går utrolig stærkt, så der er hele tiden brug for at sikre, at man har de rette og opdaterede kompetencer," siger Flemming Lindeløv.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.