Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Rene SSD'er, som dem her på billedet, koster fortsat mange penge. Derfor er der i stigende grad fokus på hybrid-diske, hvor en harddisk og SSD kombineres.

Næste generations hybrid-disk på vej til gennembrud

Kombinationen af en traditionel, mekanisk harddisk og en SSD står for alvor foran et gennembrud med en ny generation af produkter.

Læs også:

Harddisk-mangel sætter skub i SSD-salget

Priskrig kan bane vej for helt nye harddiske

Succes for ny type super-bærbar lader vente på sig

Efter at flash-diske, også kendt som SSD'er, i flere år har været udråbt som fremtidens harddisk, er mange producenter nu begyndt at gå efter en lidt anden strategi, nemlig hybrid-diske.

Konceptet med at kombinere en lynhurtig SSD med en traditionel, og billigere, harddisk giver god mening i en tid, hvor pc-salget er under pres, og tablet-pc'er og smartphones nupper en stadig større del af markedet.

Ved at kombinere en traditionel harddisk med en SSD kan man prismæssigt, hastighedsmæssigt og størrelsesmæssigt producere maskiner, der lever op til kravene hos forbrugerne i 2012.

Det ses ikke mindst i form af de slanke ultrabooks.

Nu kommer rykket

Hybrid-diske er ikke et nyt koncept. Faktisk kom de første produkter på markedet helt tilbage i 2006, men de har ikke alle været lige imponerende hvad angår hastigheden.

Nu tyder meget på, at industrien er klar til at introducere næste generations hybrid-disk.

I en ny markedsanalyse fra iSuppli lyder vurderingen, at hydrid-diskene kan give storage-industrien fornyet vækst.

Konkret venter man, at industrien næste år vil introducere en ny generation af "fem millimeter-diske," der i modsætning til de nuværende syv millimeter-diske i højere grad kan matche de SSD'er, der sidder i tablet-pc'erne.

For det er netop tablet-pc'erne, ikke mindst Apples iPad, der i de senere år har nuppet kunder fra de traditionelle pc-producenter.

Sådan ser markedet ud

Analytikerne hos iSuppli venter, at antallet af hybrid-diske, der sendes på markedet, vil vokse med en faktor seks i de kommende fire år.

De nuværende versioner af hybrid-diske består typisk af en traditionel harddisk, der kombineres med SSD til cache.

Den nye generation vil derimod være harddiske med indbygget NAND flash-hukommelse, der kan fungere som reelt opbevaringslager.

Det vil ifølge iSuppli både føre til mindre hybrid-diske og helt nye måder at opbevare data på.

IDC vurderede tidligere i år, at hybrid-diskene bliver helt afgørende for, hvordan harddisk-industrien kan klare i de kommende år.

Får producenterne succes med hybrid-modellen, venter IDC en årlig vækst i industrien på 8,6 priocent frem mod 2016, hvor der ialt vil blive omsat for omkring 300 milliarder kroner.

Læs også:

Harddisk-mangel sætter skub i SSD-salget

Priskrig kan bane vej for helt nye harddiske

Succes for ny type super-bærbar lader vente på sig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.