Artikel top billede

Gamle computer-brugende mænd undgår demens

Blandt mænd over 69 år er risikoen for at blive dement meget mindre, hvis de bruger en computer.

Det er ikke alder, der skal afgøre, om folk bør mæske sig i de digitale muligheder.

Faktisk kan det være vejen til en bedre alderdom, hvis man som fremskreden senior benytter sig af en computer, beretter The Register.

Australske forskere har nemlig registreret en sammenhæng mellem computerbrug og risikoen for at udvikle demens.

I hvert fald for mænd på den gode side af 69 år.

Forskernes undersøgelse viser, at risikoen for demens er 40 procent mindre blandt dem, der bruger en computer end blandt de gamle mænd, som ikke bruger en computer.

Forskerne på University of Western Australias Centre for Health and Ageing har fulgt 5.506 mænd mellem 69 og 87 år i en periode på op til otte og et halvt år.

I deres undersøgelse kunne de gamle mænd blandt andet svare på, hvor ofte de anvender en computer, eller om de nogensinde gør det.

Ligesom de har svaret på, hvad de bruger den til: Spil, e-mail, internet og til at skrive på.

Computer-brugere har et mere aktivt socialt netværk og er blandt andet mindre tilbøjelig til at udvise tegn på depression, konkluderer forskerne.

Der var 13,3 demente per 1.000 gamle ikke-computer-brugere, mens tallet for online-bedstefædrene var 40 procent mindre.

Australierne mener ikke, at computer-brug er et vidundermiddel mod demens, men de ser i hvert fald ikke nogen grund til, at man ikke skulle opfordre ældre mennesker til at bruge computere, så længe de er opmærksomme på de rent fysiske aspekter af computer-brug.

Det kan være belastning af muskler og skelet og den fysiske inaktivitet, der følger med arbejdet ved en computerskærm.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere