Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Derfor flopper Googles fantastiske fiber-tilbud

Google må erkende, at det har været sværere end ventet at få amerikanerne til at hoppe på fibervognen.

Læs også:
Google vil tilbyde superbredbånd på én Gbps  

I lighed med danske elselskaber kastede Google sig for et par år siden ud i et stort opslået og milliarddyrt fiberprojekt, der gik ud på at rulle fiber ud til borgerne i en amerikansk storby.

Projektets erklærede formål var at observere, på hvilken måde de hurtige netforbindelser påvirker brugeradfærd og innovation.

Efter et længere udskilningsløb, hvor flere end 1.000 ansøgninger fra amerikanske storbyer landede i Googles postkasse, faldt valget sidste år på Kansas City.

Men ligesom de danske fiberselskaber må søgemaskine-mastodonten nu sande, at Kansas-borgerne, trods den indledende optimisme, ikke bare lige sådan er til at lokke over til fiber.

Heller ikke selvom prisen for Kansas City-borgerne lyder på tålelige 300 dollars for installation, 70 dollars om måneden for bredbånd, og 120 dollars for en større pakke med tv. Priser, der ifølge flere amerikanske analytikere gør projektet til en stor underskudsforretning.

Det skriver Forbes.

Forhåndstilmeldinger udebliver

Google har delt byen op i en lang række "fiberhoods" og bedt borgerne om at registrere sig på forhånd.

Ideen er herefter at begynde at rulle fiber ud til de enkelte fiberhoods, prioriteret efter hvor mange tilmeldinger, der er i et givent "fiberhood", og hvor tætte husstandene er på hinanden.

Men fristen for at forhåndsregistrere sig udløber om et par dage, og der er ikke kommet nær så mange forhåndsregistreringer som forventet.

Det fik for en uges tid siden Google ud i en manøvre, hvor barrieren for antallet af forhåndstilmeldinger blev sænket, så flere "fiberhoods" nu med et snuptag har nået deres mål. Det skriver TechCrunch.

Selv hævder Google, at selskabet med manøvren blot har rettet op på upræcise data om husstandene.

I rygtekredse er der flere forklaringer på, hvorfor Kansas-borgerne ikke har taget imod Googles fiber med vidtåbne arme.

En af dem er, at det skulle være lykkedes for konkurrerende kabelselskaber i byen, såsom Time Warner, at låse kunderne fast i lange kontrakter kort inden lanceringen af Google Fiber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere