Artikel top billede

Derfor flopper Googles fantastiske fiber-tilbud

Google må erkende, at det har været sværere end ventet at få amerikanerne til at hoppe på fibervognen.

Læs også:
Google vil tilbyde superbredbånd på én Gbps  

I lighed med danske elselskaber kastede Google sig for et par år siden ud i et stort opslået og milliarddyrt fiberprojekt, der gik ud på at rulle fiber ud til borgerne i en amerikansk storby.

Projektets erklærede formål var at observere, på hvilken måde de hurtige netforbindelser påvirker brugeradfærd og innovation.

Efter et længere udskilningsløb, hvor flere end 1.000 ansøgninger fra amerikanske storbyer landede i Googles postkasse, faldt valget sidste år på Kansas City.

Men ligesom de danske fiberselskaber må søgemaskine-mastodonten nu sande, at Kansas-borgerne, trods den indledende optimisme, ikke bare lige sådan er til at lokke over til fiber.

Heller ikke selvom prisen for Kansas City-borgerne lyder på tålelige 300 dollars for installation, 70 dollars om måneden for bredbånd, og 120 dollars for en større pakke med tv. Priser, der ifølge flere amerikanske analytikere gør projektet til en stor underskudsforretning.

Det skriver Forbes.

Forhåndstilmeldinger udebliver

Google har delt byen op i en lang række "fiberhoods" og bedt borgerne om at registrere sig på forhånd.

Ideen er herefter at begynde at rulle fiber ud til de enkelte fiberhoods, prioriteret efter hvor mange tilmeldinger, der er i et givent "fiberhood", og hvor tætte husstandene er på hinanden.

Men fristen for at forhåndsregistrere sig udløber om et par dage, og der er ikke kommet nær så mange forhåndsregistreringer som forventet.

Det fik for en uges tid siden Google ud i en manøvre, hvor barrieren for antallet af forhåndstilmeldinger blev sænket, så flere "fiberhoods" nu med et snuptag har nået deres mål. Det skriver TechCrunch.

Selv hævder Google, at selskabet med manøvren blot har rettet op på upræcise data om husstandene.

I rygtekredse er der flere forklaringer på, hvorfor Kansas-borgerne ikke har taget imod Googles fiber med vidtåbne arme.

En af dem er, at det skulle være lykkedes for konkurrerende kabelselskaber i byen, såsom Time Warner, at låse kunderne fast i lange kontrakter kort inden lanceringen af Google Fiber.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere