Artikel top billede

Router-firma efter anklager: Vi spionerer altså ikke på dig

Selskab, der leverer løsninger til både TDC, Telenor, Telia og 3, svarer igen efter anklager om spionage.

Læs også:

Kinesisk tele-komet vil sælge smartphones til dig

Router-skandale under opsejling: Alvorlige huller

Det behøver I ikke at frygte.

Sådan er svaret fra kinesiske Huawei efter alvorlige anklager om, at selskabet er i stand blandt andet at stjæle informationer fra forskellige lande og fra kunderne og sælge disse informationer til de kinesiske myndigheder.

En rapport fra Pentagon har tidligere antydet, at Huawei har tætte bånd til det kinesiske militær, ligesom der er blevet udtrykt frygt for, hvilken rolle et selskab som Huawei vil kunne spille ved eksempelvis en cyber-krig. 

Det kinesiske selskab har også oplevet at blive forhindret i at byde ind på at levere netværksløsninger til det amerikanske beredskab, ligesom de australske myndigheder har haft en lignende debat om Huawei som leverandør.  

Huawei arbejder med alt fra netværksteknologier og -services til cloud computing, IP-telefoni, tele-presence, smartphones og tablet-pc'er.

Selskabet er specielt i de senere år for alvor rykket ind i vesten og er også til stedet i Danmark både som smartphone- og router-leverandør.

John Suffolk, Huaweis globale cyber security officer, har nu ifølge Threatpost frigivet en længere skriftlig udtalelse, hvor han afviser beskyldningerne.

"Vi har aldrig skadet nogen nation eller haft intentioner om at stjæle nationale efterretninger, virksomheds-hemmeligheder eller at bryde personlig privacy, og vi vil aldrig støtte eller tolerere sådanne aktiviteter, ligesom vi heller ikke vil støtte nogen enhed fra noget land, som ønsker, at vi skal fortage aktiviteter, der ville blive dømt ulovlige i noget land."

Derfor må Huawei forsvare sig

Beskyldningerne mod Huawei er blandt andet blevet fremlagt i den amerikanske kongres, hvor medlemmer har rejst spørgsmål om risiko for industrispionage og spionage mod offentlige myndigheder.

Det er en højst usædvanlig situation, at en virksomhed af Huaweis størrelse, er nødt til at komme med sådanne afvisninger.

I det seneste regnskab lød omsætningen på omkring 165 milliarder kroner, og overskudet i omegnen af 25 milliarder. Huawei har 110.000 ansatte.

Herhjemme leverer Huawei blandt andet modems til Telenor, Telia 3 og TDC, ligesom kinesierne også leverer fiber-løsninger til TDC.

Men skal man tro det kinesiske selskab, skal man altså ikke frygte, at selskabet sælger informationer fra Danmark videre til anden side.

"Huawei gør ikke og vil ikke støtte, se igennem fingre med eller udføre aktiviteter, der har til hensigt at indhente følsomme informationer relateret til noget land, firma eller individ, ligesom vi heller ikke tillader, at vores teknologi bliver brugt til illegale formål," skriver John Suffolk fra Huawei ifølge Threatpost.

Læs også:

Kinesisk tele-komet vil sælge smartphones til dig

Router-skandale under opsejling: Alvorlige huller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere