Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Danske chefer forbyder Facebook for de ansatte

Sociale medier er i stor stil ikke velkomne i danske virksomheder. Samtidig har cheferne klare holdninger til, om medarbejderne skal tjekke mailen i fritiden.

Læs også:

Sociale medier: Her er brølerne, du skal undgå

Hver fjerde virksomhed har sat grænser for eller kontrollerer på anden måde, hvor meget de ansatte bruger Facebook i arbejdstiden.

Det skriver magasinet Lederne, der har foretaget en undersøgelse blandt 1.769 chefer.

Hver tredje virksomhed har desuden etiske retningslinjer for, hvad de ansatte må og ikke må, når de er online i arbejdstiden.

31 procent af de danske virksomheder har helt forbudt deres medarbejdere at bruge Facebook og Twitter i arbejdstiden.

46 procent tillader, at de ansatte bruger de sociale medier mellem otte og 16.

Til gengæld viser undersøgelsen også, at kun syv procent af virksomhederne forventer, at de ansatte besvarer e-mails og sms'er uden for arbejdstiden.

61 procent siger, at det forventer de slet ikke, mens 30 procent af virksomhederne oplyser, at de 'til dels' forventer, at de ansatte er tilgængelige efter fyraften.

Facebook på sygehuset

I december sidste år gik bølgerne højt om de ansattes brug af sociale medier, når de var på arbejde på Hvidovre Hospital.

Angiveligt havde medarbejderne på Hvidovre Hospital surfet rundt på nettet i 4.000 timer på en måned, målt i september og oktober, hvilket svarer til 24 fuldtidsstillinger.  

Det fik ledelsen op i det røde felt, og på en uge var de ansattes tidsforbrug på de sociale medier halveret.

Den historie kan du læse her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.