Artikel top billede

Her er Googles helt egen YouTube-app til Apples iOS

Hverken YouTube eller Google Maps vil være indbygget i iOS 6. Google har nu udgivet sin egen YouTube-app.

Læs også:

Disse ting får sparket med iOS 6

Computerworld News Service: Google har offentliggjort sin nye YouTube-app til iOS.

I sidste måned bekræftede Apple, at selskabets YouTube-licens var udløbet og at dets egen app - der har været fast inventar på alle iPhones siden telefonens debut i 2007 - ikke ville være at finde i den nye version af Apples mobilstyresystem, iOS 6, der udgives senere denne måned.

De kommende ejere af den nye iPhone og de, der opgraderer ældre modeller til iOS 6, kan i stedet downloade og installere den YouTube-app, der tirsdag blev tilgængelig i App Store.

"Den nye app er bygget af YouTube-udviklere med den hensigt at give brugerne af iPhone og iPod touch den bedst mulige mobiloplevelse," skriver Andrey Doronichev, der er chef for YouTube Mobile, i et blogindlæg tirsdag.

Den udtalelse kan læses som en lettere spydig kommentar om Apple, der tidligere er blevet kritiseret for ikke at holde sin indbyggede YouTube-app ordentligt opdateret.

Googles nye app fylder 7,5 megabyte, kræver iOS 4.3 eller nyere versioner og fungerer til både iPhone, iPod touch og iPad.

Doronichev fortæller dog, at der i løbet af "de kommende måneder" vil blive lanceret en udgave, der er særligt optimeret til iPad.

Det kan den nye app

Google fremhæver adskillige nye funktioner i sin YouTube-app heriblandt en ny kanalguide og adskillige muligheder for deling på andre sociale medier lige fra Facebook over Google+ til Twitter.

Google hævder også, at søgeværktøjet i selskabets egen app finder videoer hurtigere, end hvad der var tilfældet i Apples app, og at iOS-brugerne nu har adgang til mere videoindhold heriblandt "officielle musikvideoer."

Google undlader dog at nævne i denne forbindelse, at selskabet er i stand til at tilbyde disse officielle musikvideoer, fordi selskabets egen app viser reklameannoncer.

Apples YouTube-app viste ingen annoncer.

En talsmand fra Google hævder i en e-mail, at 25 procent af videotjenestens daglige videovisninger er fra mobile enheder, men oplyser ikke, hvor stor en andel af denne trafik, der kommer fra iOS-brugere.

Apples iOS-platform fører ifølge de fleste målinger stadig stort over Googles egen Android-platform, hvad angår antallet af mobile videovisninger.

Apples YouTube-app er en af to større Google-baserede komponenter, som ikke længere vil være indbygget i iPhone.

Apple vil i iOS 6 erstatte Google Maps med sin egen kortteknologi.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Disse ting får sparket med iOS 6
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere