Artikel top billede

Foto: Robert Hendel

Intel: Sådan vil vi genopfinde mobility for dig

San Francisco: Se, hvilke funktioner Intel vil udvikle og gøre tilgængelige for dig på tværs af alle dine enheder.

Læs også:
Intel klar med pengene: Vil investere massivt i mobil

Den største forandring, vi står over for lige nu, sker på mobility-området.

Sådan lød budskabet, da Intels produktchef David Perlmutter skød den 15. udgave af Intel Developer Forum i gang med en keynote-præsentation.

Med lanceringen af ultrabooks sidste år og forsøget på at få dem til bide sig fast i markedet i 2012, vil Intel næste år i langt højere grad fokusere på mobility.

Resten af året kommer ifølge David Perlmutter til at handle om, hvordan Intel vil samarbejde med sine partnere om forme fremtiden lige fra datacentre til mobile enheder.

Satser mobilt i 2013

Selskabet vil i 2013 'genopfinde' mobility med en fjerde generation af Intel Core-processorer, der lige nu går under navnet Haswell.

Haswell har ifølge Intel en dobbelt så høj ydeevne som Ivy Bridge og mulighed for at køre med samme kraft som Ivy Bridge, men halvt så meget forbrug af strøm. 

"Mobility kræver en enorm mængde evner lige fra touchscreen til længere batteri-levetid og hurtigere opstart, som vi ser det på tablets, hvis vi skal gøre os forhåbninger om større og bedre oplevelser," fortalte David Perlmutter under sin keynote.

Her fremhævede han desuden, at teknologierne kommer til ultrabooks med hjælp fra Intels partnere, heriblandt et alternativ til Apples Siri-funktion fra producenten Nuance.

Ikke kun stemmestyring

Nuance har lanceret en beta-version af Dragon Assistant, som blev demonstreret under keynoten.

På få sekunder lykkedes det med stemmestyring at få computeren til at finde specifikke ting på både Google og Amazon og dele dem på Twitter.


Foto: Robert Hendel

"Inden for et år vil den endda kunne forstå min accent," tilføjede David Perlmutter. En kommentar, der vakte stor latter blandt publikum.

Nuances Dragon Assistant bliver integreret i udvalgte ultrabooks i slutningen af 2012.

Foruden samarbejdet med Nuance har Intel udnyttet 3D-teknologier fra Creative og SoftKinetic til at integrere en bevægelseskontrol, som vi kender det fra Microsofts Kinnect til X-Box.

Disse nye teknologiske muligheder blev også demonstreret under keynoten, hvor David Perlmutter blandt andet tog kontrol over universet for en kort stund.


Foto: Robert Hendel

"Touch-funktioner er kun begyndelsen," sagde David Pearlmutter, der regner med, at vi inden for to år vil se 3D-kameraer være integreret i bærbare computere.

Læs også:
Intel klar med pengene: Vil investere massivt i mobil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere