Artikel top billede

Foto: Robert Hendel

Intel: Sådan vil vi genopfinde mobility for dig

San Francisco: Se, hvilke funktioner Intel vil udvikle og gøre tilgængelige for dig på tværs af alle dine enheder.

Læs også:
Intel klar med pengene: Vil investere massivt i mobil

Den største forandring, vi står over for lige nu, sker på mobility-området.

Sådan lød budskabet, da Intels produktchef David Perlmutter skød den 15. udgave af Intel Developer Forum i gang med en keynote-præsentation.

Med lanceringen af ultrabooks sidste år og forsøget på at få dem til bide sig fast i markedet i 2012, vil Intel næste år i langt højere grad fokusere på mobility.

Resten af året kommer ifølge David Perlmutter til at handle om, hvordan Intel vil samarbejde med sine partnere om forme fremtiden lige fra datacentre til mobile enheder.

Satser mobilt i 2013

Selskabet vil i 2013 'genopfinde' mobility med en fjerde generation af Intel Core-processorer, der lige nu går under navnet Haswell.

Haswell har ifølge Intel en dobbelt så høj ydeevne som Ivy Bridge og mulighed for at køre med samme kraft som Ivy Bridge, men halvt så meget forbrug af strøm. 

"Mobility kræver en enorm mængde evner lige fra touchscreen til længere batteri-levetid og hurtigere opstart, som vi ser det på tablets, hvis vi skal gøre os forhåbninger om større og bedre oplevelser," fortalte David Perlmutter under sin keynote.

Her fremhævede han desuden, at teknologierne kommer til ultrabooks med hjælp fra Intels partnere, heriblandt et alternativ til Apples Siri-funktion fra producenten Nuance.

Ikke kun stemmestyring

Nuance har lanceret en beta-version af Dragon Assistant, som blev demonstreret under keynoten.

På få sekunder lykkedes det med stemmestyring at få computeren til at finde specifikke ting på både Google og Amazon og dele dem på Twitter.


Foto: Robert Hendel

"Inden for et år vil den endda kunne forstå min accent," tilføjede David Perlmutter. En kommentar, der vakte stor latter blandt publikum.

Nuances Dragon Assistant bliver integreret i udvalgte ultrabooks i slutningen af 2012.

Foruden samarbejdet med Nuance har Intel udnyttet 3D-teknologier fra Creative og SoftKinetic til at integrere en bevægelseskontrol, som vi kender det fra Microsofts Kinnect til X-Box.

Disse nye teknologiske muligheder blev også demonstreret under keynoten, hvor David Perlmutter blandt andet tog kontrol over universet for en kort stund.


Foto: Robert Hendel

"Touch-funktioner er kun begyndelsen," sagde David Pearlmutter, der regner med, at vi inden for to år vil se 3D-kameraer være integreret i bærbare computere.

Læs også:
Intel klar med pengene: Vil investere massivt i mobil
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.