Artikel top billede

App-udvikling: Derfor satser Intel på hypet kodesprog

Reportage: HTML5 er totalt overvurderet, mener Intel, der alligevel satser stort på kodesproget i forsøget på at afvikle mobile apps på alle platforme.

Læs også:
Intel: Sådan vil vi genopfinde mobility

San Francisco: Det er synd at kalde app-udvikling for en fed forretning.

En tredjedel af apps på alle platforme genererer mellem 600 og 3000 kroner om måneden ifølge en ny undersøgelse af den akuelle situation på det mobile app-marked, som Intel har foretaget.

Udgifterne til markedsføring udgør halvdelen af produktionsomkostningerne.

Læg dertil at mere end tre ud af fire brugere holder op med at bruge en app efter tre måneder, og 63 procent af alle apps tjener end mindre 30.000 kroner om måneden.

Innovation koster kassen

Alle ønsker at forny sig, men problemerne opstår, når du afsætter langt størstedelen af dine ressourcer til et enkelt produkt og dermed eksempelvis har færre ressourcer til at udvikle dine apps til flere platforme.

I dag bekymrer forbrugerne sig nemlig i langt højere grad om at finde ud af, hvordan opgaver bliver løst, end om hvordan selve hardware-arkitekturen ser ud, fortalte Renée James, SVP i Intel, under en keynote-præsentation ved Intel Developer Forum i San Francisco onsdag aften dansk tid.

"Dybest set vil forbrugerne bare vide, hvordan de kan afvikle deres iOS-apps på deres Android-enheder", fortalte Renée James og præsenterede en mulig løsning på det problem, 'transparent computing'.

Det betyder, at man giver mulighed for at få samme oplevelse på tværs af forskellige platforme og operativsystemer, som det for eksempel er set med HTML5, som Facebook-stifteren, Mark Zuckerberg rettede en kritik imod tidligere på ugen.

HTML5 er efterspurgt

Selvom Renée James på scenen gav Mark Zuckerberg ret i, at HTML5-hypen har været overdrevet, mener hun alligevel, at HTML5 løser mange af de teknologiske udfordringer omkring transparent computing.

"Vi tror det er en reel løsning til, hvad brugerne ønsker, og vi mener, at brugerne vil efterspørge, at går den vej," sagde hun under sin keynote og tilføjede, at 40 procent af app-udviklerne bruger HTML5, mens yderligere 40 procent planlægger at bruge det i fremtiden.

Derfor forbereder Intel sig på at frigive flere HTML5-fokuserede løsninger til udviklere over det næste års tid.

Renée James afslørede også under sin keynote, at Intel lancerer Intel Developer Zone, der er designet til at fremme udvikling, der understøtter alle platforme.

Det sker med henblik på at forbedre brugeroplevelsen og de voksende forretningsmuligheder.

Senere i år vil Intel lave et udviklingsområde, der har til formål at vejlede udviklere i at implementere HTML5-apps på forskellige platforme som iOS, Android og Windows Phone.

Læs også:
Intel: Sådan vil vi genopfinde mobility
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.