Artikel top billede

Foto: Robert Hendel

Sådan overlever Intel en tid med faldende pc-salg

San Francisco: Det voksende salg af tablet-computere og smartphones øger nemlig efterspørgslen på en anden type computere.

Læs også:
App-udvikling: Derfor satser Intel på hypet kodesprog

Intel: Sådan vil vi genopfinde mobility for dig

Svigtende pc-salg og et boomende tablet-marked er formentligt årsagen til, at Intel ikke når de forventede salgstal.

Det gælder både markedet for private forbrugere som for virksomheder.

Der er dog ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

For med et eksplosivt salg af de mobile enheder stiger efterspørgslen på servere, der blandt andet bruges til cloud-tjenester.

For hver 120 solgte tablets er der brug for en server til at håndtere hele den web-baserede trafik, som brugerne af mobile enheder genererer.

Det forklarede Diane Bryant, der er SVP og CIO i Intel, på et pressemøde ved Intel Developer Forum i San Francisco sent onsdag aften dansk tid.

"Vi går en tid i møde med 'big data', og for at behandle dem skal virksomhederne bruge store datacentre," sagde Diane Bryant.

Nye serverchips venter næste år

Netop server-salget lader til at leve op til Intels forventninger for tredje kvartal, og det er et område, som er i rivende udvikling hos Intel.

I øjeblikket tester Intel sin næste generation af energibesparende server-chips, E5 og E7, der kommer på markedet i 2013.

De nye chips baseret på Intels Ivy Bridge chipdesign, der kombinerer grafik og databehandling i en enkelt chip. 

Desuden bliver Xeon E3 også frigivet i 2013, og den bygger på den 22-nanometer Haswell-kerne, som bliver udviklet hos Intel lige nu.

Foruden Xeon E3 arbejder Intel også på en ny type Atom-baserede server-chips til de såkaldte 'microservere', der reducerer strømforbruget med to tredjedele.

Det er 15 år siden, Intel gik ind på markedet for server-chips, og i den periode er ydeevnen mangedoblet, fortalte Diane Bryant på pressemødet.

Læs også:
App-udvikling: Derfor satser Intel på hypet kodesprog

Intel: Sådan vil vi genopfinde mobility for dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.