Artikel top billede

Foto: Robert Hendel

Sådan overlever Intel en tid med faldende pc-salg

San Francisco: Det voksende salg af tablet-computere og smartphones øger nemlig efterspørgslen på en anden type computere.

Læs også:
App-udvikling: Derfor satser Intel på hypet kodesprog

Intel: Sådan vil vi genopfinde mobility for dig

Svigtende pc-salg og et boomende tablet-marked er formentligt årsagen til, at Intel ikke når de forventede salgstal.

Det gælder både markedet for private forbrugere som for virksomheder.

Der er dog ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

For med et eksplosivt salg af de mobile enheder stiger efterspørgslen på servere, der blandt andet bruges til cloud-tjenester.

For hver 120 solgte tablets er der brug for en server til at håndtere hele den web-baserede trafik, som brugerne af mobile enheder genererer.

Det forklarede Diane Bryant, der er SVP og CIO i Intel, på et pressemøde ved Intel Developer Forum i San Francisco sent onsdag aften dansk tid.

"Vi går en tid i møde med 'big data', og for at behandle dem skal virksomhederne bruge store datacentre," sagde Diane Bryant.

Nye serverchips venter næste år

Netop server-salget lader til at leve op til Intels forventninger for tredje kvartal, og det er et område, som er i rivende udvikling hos Intel.

I øjeblikket tester Intel sin næste generation af energibesparende server-chips, E5 og E7, der kommer på markedet i 2013.

De nye chips baseret på Intels Ivy Bridge chipdesign, der kombinerer grafik og databehandling i en enkelt chip. 

Desuden bliver Xeon E3 også frigivet i 2013, og den bygger på den 22-nanometer Haswell-kerne, som bliver udviklet hos Intel lige nu.

Foruden Xeon E3 arbejder Intel også på en ny type Atom-baserede server-chips til de såkaldte 'microservere', der reducerer strømforbruget med to tredjedele.

Det er 15 år siden, Intel gik ind på markedet for server-chips, og i den periode er ydeevnen mangedoblet, fortalte Diane Bryant på pressemødet.

Læs også:
App-udvikling: Derfor satser Intel på hypet kodesprog

Intel: Sådan vil vi genopfinde mobility for dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere