Artikel top billede

Sådan vil din telefon få langt længere batterilevetid

Intel Labs udvikler metoder, der skal kunne forlænge din mobiltelefons batterilevetid ganske markant. Se her, hvordan det skal kunne lade sig gøre.

Computerworld News Service: Intel er klar med en række teknologier, der er designet til at forlænge batterilevetiden på alle former for mobile computere, der således kan gøres mindre og alligevel altid være tændte og forbundet til internettet.

I en hovedtale ved Intel Developer Forum under temaet Vintage Tomorrows præsenterede Intels teknologidirektør, Justin Rattner, adskillige netværks- og kommunikationsteknologier, der kan forlænge batterilevetiden for både pc'er, tablets og smartphones.

Altid klar til brug

Nogle af disse teknologier er designet til at reducere belastningen af CPU'en.

Som bruger vil man gerne have, at ens apparat altid er klar til brug, men netværksforbindelsen kan hurtigt dræne batteriet.

"Ser man på mobil- og trådløs teknologi, indser man hurtigt, at der sker mange afvejninger. En af disse afvejninger er mellem bekvemmelighed og batterilevetid," siger Rattner.

Intel arbejder på at integrere radiokomponenter direkte i CPU'erne og er også ved at udvikle en netværkschip, der kan evaluere datapakkerne for at sikre, at det kun er relevant data, der leveres til enheder.

Sådanne teknologier reducerer belastningen af CPU'en, hvilket forbedrer batterilevetiden, både hvad angår aktiv brug og i idle-tilstand.

Ny netværkschip

En af de præsenterede teknologier er en netværkschip ved navn Spring Meadow, der evaluerer hver datapakke, der modtages af en aktiv pc.

Efter denne evaluering, sendes de vigtige pakker videre, mens værdiløse pakker smides væk.

Netværkschippen sørger selv for regnekraft til denne databehandling af pakkerne, hvilket aflaster CPU'en.

Denne netværkschip kan medføre en halvering af CPU'ernes strømforbrug, lover Charlie Tai, der er ledende ingeniør hos Intel Labs, under en præsentation på scenen. Denne teknologi vil i særlig grad være nyttig, da mobile enheder modtager flere og flere data fra cloud-services.

"Det er stadig en prototype, men den bliver hele tiden bedre," siger Tai.

Den nye teknologi er en forbedring af Intels netværksteknologi SmartConnect, som er tilgængelig i ultrabooks i dag.

Ide stjålet fra smartphones

I stil med hvordan det er på smartphones og tablets, holder SmartConnect forbindelsen kørende for vigtige feeds fra sociale medier og e-mail, selv når en ultrabook er i idle-tilstand.

Spring Meadow er ifølge Tai en implementering af samme princip, til når ultrabooks er i aktiv brug, hvor der er tale om en meget større mængde data.

Intel fremviste herudover en chip med kodenavnet Rosepoint, som integrerer Wi-Fi-radioen direkte på en Atom-chip.

To Atom-kerner

Denne chip indeholder to Atom-kerner med lav spænding, en integreret Wi-Fi-radio samt DDR3-hukommelse og PCI Express I/O-grænseflader.

Denne integration reducerer antallet af forskellige chip, så man kan bygge mindre apparater, der er mere energieffektive.

Intel offentliggjorde for første gang detaljer om Rosepoint i februar, men dette er første gang, Intel fremviser en prototype.

Rattner giver dog ingen oplysninger om, hvornår man kan regne med at se chippen i faktiske produkter.

Intel fik fingrene i 3G- og 4G-modemteknologi i forbindelse med opkøbet sidste år af Infineon Wireless for cirka otte milliarder kroner.

Digitale radioer

Det har hele tiden været Intels forklaring, at selskabet ønsker at integrere radiokomponenter på samme chip som de strømbesparende Atom-processorer, der bruges i tablets, smartphones og netbooks.

Selskabet arbejder også på at udvikle digitale radioer til fremtidige chip, hvilket fjerner behovet for traditionelle analoge radioer, der i dag bruges til de trådløse netværksforbindelser.

Digitale radioer vil reducere signalinterferens fra andre komponenter, hvilket vil gøre det lettere at integrere CPU og modem på samme chip.

Intels forskere ser på udviklingen af digitale radioer som et matematisk problem, forklarer Yorgos Palaskas, der er forskningsleder i radiointegrations-laboratoriet hos Intel Labs.

"Vi har været nødt til helt at revurdere radioproblemet," fortæller Palaskas. "Vi ønskede at takle det som et beregningsmæssigt problem."

Selskabet har løst nogle af ligningerne og arbejder nu ifølge Palaskas på at bringe transmitterne ned på transistor-laget.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?