Artikel top billede

Google stopper understøttelsen af Internet Explorer 8

Det rammer især Windows XP, hvor der herefter ikke længere er nogen understøttet mulighed for at bruge Internet Explorer til Google Apps.

Opdateret

Computerworld News Service: Fra midt i november vil Google Apps ikke længere understøtte Microsofts Internet Explorer 8.

Det kan give problemer for de Windows XP-brugere, som af den ene eller anden grund er nødt til at anvende Microsofts browser.

"Internet Explorer 10 bliver lanceret 26. oktober 2012 og vi indstiller i den forbindelse understøttelsen af Internet Explorer 8 kort tid derefter 15. november 2012," skriver Google i et blogindlæg.

"Efter denne dato vil brugere, der tilgår Google Apps ved hjælp af Internet Explorer 8, få vist en meddelelse med en anbefaling om, at de opgraderer deres browser."

Vil ramme bredt

Da Internet Explorer 8 er den nyeste version af Microsofts browser, der kan køre på Windows XP, og da Google tidligere har indstillet understøttelsen af både Internet Explorer 6 og Internet Explorer 7 - de to ældre versioner, der findes til XP - så vil dette tiltag i væsentlig grad påvirke de brugere af Windows XP, der er nødt til at anvende Internet Explorer på grund reglerne i deres organisation.

Hverken Internet Explorer 9, som Microsoft lancerede i marts 2011, eller Internet Explorer 10, som debuterer sammen med Windows 8 sidst i oktober, kan køre på Windows XP.

Efter 15. november vil man på Internet Explorer 8 muligvis begynde at få problemer med visse funktioner i Google Apps.

Ser man på lignende tidligere hændelser, vil andre websites og services såsom Gmail og Google Kalender sandsynligvis også blive berørt.

På et tidspunkt vil disse services muligvis slet ikke fungere længere på Internet Explorer 8.

Presser på

Dette er ikke første gang, Google presser på for at få folk til at opgradere til nyere browsere.

I juli 2011 offentliggjorde Google, at selskabet ville indstille understøttelsen af Internet Explorer 7.

I januar 2010 meddelte selskabet, at det ikke længere ville understøtte Internet Explorer 6, der blev lanceret helt tilbage i 2001.

Det er Googles praksis at kun understøtte den nyeste version af en browser og dens umiddelbare forgænger.

At indstille understøttelsen af Internet Explorer 8 er dog på væsentlige punkter anderledes end at droppe Internet Explorer 7.

Da Google sidste år offentliggjorde, at selskabet ville indstille supporten af Internet Explorer 7, udgjorde den version kun syv procent af alle anvendte browsere på verdensplan, viser data fra Net Applications.

Internet Explorer 8 derimod var i sidste måned verdens aktuelt mest anvendte browser med en brugsandel på 25 procent.

Af alle anvendte versioner af Internet Explorer udgjorde version 8 en andel på 47 procent i august.

Windows XP vil heller ikke være understøttet for evigt. Den sidste sikkerhedsopdatering fra Microsoft af dette styresystem vil blive udsendt i april 2014.

Men ligesom Internet Explorer 8 er Windows XP også stadig i udbredt anvendelse. I sidste måned målte Net Applications XP's globale brugsandel til 42,5 procent, hvilket er lige under det tre år gamle Windows 7's andel på 42,8 procent.

Google er den første store leverandør af web-services, der dropper understøttelsen af Internet Explorer 8. Microsoft har for eksempel lovet at understøtte Internet Explorer 8 på Windows 7 indtil 2020.

Brugerne af Internet Explorer 8, især de der kører Windows XP, kan med fordel anvende en anden browser såsom de nyeste versioner af Mozillas Firefox, Googles Chrome eller Opera Softwares Opera til Google Apps.

Den droppede understøttelse af Internet Explorer 8 i Google Apps vil ikke påvirke brugen af Googles søgemaskine via ældre browsere.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.