Artikel top billede

EU: Problematisk at stille store krav til hosting-firmaer

Det er problematisk at forlange, at hostingleverandørerne proaktivt skal sørge for at forhindre ulovligt indhold, mener EU. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: Ifølge Europas førende vogter af beskyttelsen af personlige data er man nødt til at blive enige om en fælles definition af begrebet "ulovligt indhold" på tværs af hele EU.

Den europæiske tilsynsførende for databeskyttelse (EDPS), Peter Hustinx, kommer med denne udtalelse i forbindelse med en kommentar angående Europa-Kommissionens planer om at ændre reglerne for anmeldelses- og fjernelsesprocedurer for ulovligt indhold på nettet.

I denne formelle kommentar (pdf) udtaler den europæiske tilsynsførende for databeskyttelse, at han er bekymret for, at hostingleverandører kan blive tvunget til at håndtere personfølsomme oplysninger i forbindelse med fjernelse af ulovligt indhold, som kommissionen definerer som følgende:

Indhold, der krænker immaterielle rettigheder, bryder forbrugerbeskyttelseslove, opildner til had, består af børnemishandling, er terrorrelateret, er injurierende eller krænker privatlivets fred.

Hustinx sætter desuden spørgsmålstegn ved, om anmodninger om fjernelse af ulovligt indhold til hostingleverandørerne -heriblandt sociale medier som Facebook eller websites med brugergenereret indhold som YouTube - altid er den bedste løsning.

"For eksempel kan det i visse tilfælde være bedst at anmelde krænkelser af privatlivets fred til databeskyttelses-myndigheder," vurderer han.

Ved visse former for ulovligt indhold såsom børnemishandling og terrorrelateret indhold bør politiet desuden inddrages.

Ikke juridisk ansvarlige

Under direktivet om elektronisk handel (pdf) er hostingleverandører ikke juridisk ansvarlige for ulovligt indhold på nettet, der er skabt af andre, men er forpligtet til at fjerne det krænkende materiale, hvis de bliver gjort opmærksomme på dets eksistens.

Hustinx understreger i sin kommentar endnu en gang behovet for at være varsom med at foreslå, at hostingleverandørerne proaktivt skal foretage foranstaltninger i forsøg på at forhindre ulovligt indhold.

"E-Handelsdirektivet fastsætter klart og tydeligt, at medlemsstaterne ikke må pålægge tjenesteyderne en generel forpligtelse 'til at overvåge den information, de fremsender eller oplagrer, eller en generel forpligtelse til aktivt at undersøge forhold eller omstændigheder, der tyder på ulovlig virksomhed.' EU-Domstolen har fremhævet dette princip i adskillige sager," påpeger Hustinx.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.