Artikel top billede

Derfor er statens vilde brug af it-konsulenter klogt

Statens storforbrug af it-konsulenter er klogt, selv om staten ikke har styr på, hvor mange penge den reelt bruger på konsulenterne. Se her hvorfor.

Læs også:
Staten betaler milliarder til it-folk: Men ved ikke til hvad.

Finansminister Bjarne Corydon (S) har i Folketinget beskrevet en massiv stigning i brugen af it-konsulenter, således at det anvendte beløb er 1,9 milliarder kroner.

Men tallene viser sig at være behæftet med stor usikkerhed.

Imidlertid fokuserer man hos ITEK under Dansk Indstri på en helt anden pointe: Nemlig at brugen af it-konsulenter er klogt.

"I DI ITEK synes vi, at det er meget klogt, at staten har et højt forbrug af konsulent-ydelser. Embedsmændene kan ikke vide alt, og frem for at opbygge store, faste stabe, er det bedre med mindre, fleksible organisationer, der i højere grad køber ydelserne hos private leverandører," udtaler direktør Tom Togsverd fra ITEK.

Han mener, at det navnligt gælder på it-området, hvor der kræves en højt specialiseret viden for at kunne udvikle og drive komplekse løsninger.

"Jeg sover derfor roligt om natten ved tanken om, at staten i 2011 brugte 1,9 mia. kroner. Det kan synes som en stor stigning i forhold til de 1,4 milliarder kroner i 2010; men går man tilbage til 2008, er niveauet på 1,9 milliarder kroner det samme," forklarer han. 

Teknologi er noget man køber ved leverandører

Faktisk havde det været mere bekymrende, hvis købet af it-konsulentydelser gik ned, for eksempel begrundet med at staten ville hjemtage flere opgaver.

"Det ville have været en helt forkert udvikling," udtaler Tom Togsverd.

Han glæder sig derfor over, at der tilsyneladende i staten generelt er en erkendelse af, at teknologi er noget, man køber hos leverandører.

"Erfaringerne med Statens IT tyder heller ikke på, at det offentlige selv er verdensmestre i at påtage sig it-driftsopgaver i større stil," lyder det.

Alt i alt er det en gevinst både for samfundet og for itek-erhvervet, at staten køber så mange ydelser hos private leverandører, konkluderer han.

Læs også:
Staten betaler milliarder til it-folk: Men ved ikke til hvad.
IT-JOB

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

Senior Software Architect

Formpipe Software A/S

Lead developer og teknisk fyrtårn

CGI Danmark A/S

Operation Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere