Artikel top billede

Denne it-gigant skal nu drive din NemID

Nets dropper egen-driften af danskernes login-løsning, der nu skal køres helt og holdent af en ekstern gigant.

IBM Danmark skal fremover drive de servere, der står for login-delen af din NemID.

Planen var ellers, at Nets ville samle alle sine driftsaktiviteter i Norge, hvor firmaet har et stort it-center.

Men nu er valget altså faldet på en partner i form den gamle, blå it-virksomhed.

Nets bibeholder afdelingen i Norge, men nedlægger de danske login-servere, der i øjeblikket står i Arhus. IBM driver allerede infrastrukturen bag NemID.

"Vi har indgået en aftale om også at drive login-delen af NemID i Danmark," fortæller Henrik Frøkjær-Jensen, der har ansvaret for IBM's strategiske outsourcing i Norden.

Styrer hele driften i Danmark

IBM kommer således til at stå for hele driften af NemID i Danmark.

Hvornår overtager i driften?

"Nu er aftalen faldet på plads, og vi begynder at sætte eksperter sammen, der kan planlægge en strategi for den store opgave. Mere kan jag ikke sige på nuværende tidspunkt," lyder meldingen fra IBM-manden.

Men der er vel en stor opgave, der ikke lige planlægges hen over en weekend?

"Nej, det gør det ikke. Der er både en data- og en platformsmigrering, der skal finde sted, hvilket betyder, at løsningen skal flyttes over på IBM-kompatible systemer. Det er et stort projekt. Men det må være Nets, der kommer med en dato og udmelding."

I aftalen mellem de to parter ligger der således en klausul om, at NemID-systemer bliver flyttet fra den eksisterende it-platform og over i IBM-regi.

Mange danskere elsker at hade NemID. I ryster ikke på hånden over de kritiske røster, der kan følge med over i jeres forretning i denne forbindelse.

"Nej, vi tager udfordringen med oprejst pande," lyder det fra Henrik Frøkjær-Jensen.

"Vi har allerede mange kritiske systemer, eksempelvis netbanker, i vores butik. Den slags er en af vores kernekompetencer. Men NemID er en helt central del af den danske infrastruktur, og det er selvfølgelig et stort ansvar," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen