Denne it-gigant skal nu drive din NemID

Nets dropper egen-driften af danskernes login-løsning, der nu skal køres helt og holdent af en ekstern gigant.

IBM Danmark skal fremover drive de servere, der står for login-delen af din NemID.

Planen var ellers, at Nets ville samle alle sine driftsaktiviteter i Norge, hvor firmaet har et stort it-center.

Men nu er valget altså faldet på en partner i form den gamle, blå it-virksomhed.

Nets bibeholder afdelingen i Norge, men nedlægger de danske login-servere, der i øjeblikket står i Arhus. IBM driver allerede infrastrukturen bag NemID.

"Vi har indgået en aftale om også at drive login-delen af NemID i Danmark," fortæller Henrik Frøkjær-Jensen, der har ansvaret for IBM's strategiske outsourcing i Norden.

Styrer hele driften i Danmark
IBM kommer således til at stå for hele driften af NemID i Danmark.

Hvornår overtager i driften?

"Nu er aftalen faldet på plads, og vi begynder at sætte eksperter sammen, der kan planlægge en strategi for den store opgave. Mere kan jag ikke sige på nuværende tidspunkt," lyder meldingen fra IBM-manden.

Men der er vel en stor opgave, der ikke lige planlægges hen over en weekend?

"Nej, det gør det ikke. Der er både en data- og en platformsmigrering, der skal finde sted, hvilket betyder, at løsningen skal flyttes over på IBM-kompatible systemer. Det er et stort projekt. Men det må være Nets, der kommer med en dato og udmelding."

I aftalen mellem de to parter ligger der således en klausul om, at NemID-systemer bliver flyttet fra den eksisterende it-platform og over i IBM-regi.

Mange danskere elsker at hade NemID. I ryster ikke på hånden over de kritiske røster, der kan følge med over i jeres forretning i denne forbindelse.

"Nej, vi tager udfordringen med oprejst pande," lyder det fra Henrik Frøkjær-Jensen.

"Vi har allerede mange kritiske systemer, eksempelvis netbanker, i vores butik. Den slags er en af vores kernekompetencer. Men NemID er en helt central del af den danske infrastruktur, og det er selvfølgelig et stort ansvar," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Opfinderen af programmet Matematikfessor stopper fem måneder efter million-salg: “Nu tager jeg tager al min erfaring og går ud i intetheden med den”
Det populære undervisningsplatform Matematikfessor bruges af tre ud af fire elever i folkeskolen, men nu stopper opfinderen bag det populære stykke software. Foran ham venter et nyt iværksætter-eventyr
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.