Artikel top billede

Ciscos topchef stopper snart: Overvejer disse efterfølgere

Ciscos topchef trækker sig snart fra posten. Han har allerede en række kandidater i kikkerten, som kan efterfølge ham.

Computerworld News Service: Ciscos topchef, John Chambers, har luftet ideen om at gå på pension inden for to til fire år og nævnt adskillige chefer som mulige efterfølgere.

Det skriver Bloomberg.

Der er hele 10 kandidater til at overtage ledelsen af Cisco, når Chambers trækker sig, udtaler han til Bloomberg.

De inkluderer Robert Lloyd, der er executive vice president of worldwide operations og Chuck Robbins, der er senior vice president for den amerikanske forretning.

Og i tilfælde af Chambers' pludselige fravær eller manglende evne til at lede selskabet - hvad han selv beskriver overfor Bloomberg som "ramt af en bus-scenariet" - vil chief operating officer Gary Moore tage roret.

Under alle omstændigheder vil den næste topchef blive fundet internt i selskabet, fortæller Chambers til Bloomberg.

Kandidater bedømmes hver måned

Ciscos bestyrelse bedømmer ifølge John Chambers hvert kvartal potentielle kandidater til topstillingen.

Chambers vil forsætte som bestyrelsesformand "forudsat bestyrelsen ønsker det og forudsat aktionærerne ønsker det."

Chambers oplyser, at han allerede er i gang med at allokere et større ansvar til potentielle efterfølgere.

"Jeg kommer til at flytte rundt på vores folk for at give dem mere ansvar," fortæller han til Bloomberg.

Topchef siden 1995

John Chambers på 63 har været topchef for Cisco siden 1995.

I løbet af den tid er Cisco vokset enormt fra 12 milliarder kroner til mere end 267 milliarder kroner. Selskabet er i dag et af verdens mest værdifulde selskaber.

Chambers fortæller til Bloomberg, at virksomhedskultur og løn har hjulpet selskabet til at fastholde sine chefer, selvom konkurrenter har forsøgt at lokke dem væk med lønpakker, der er til fem gange højere.

Ikke desto mindre har flere højt profilerede chefer forladt selskabet efter det seneste års tid med mange omvæltninger, hvor Cisco har omstruktureret ledelsen og driften samt skåret ned på produktlinjer, der ikke præsterede som forventet, eller direkte lukket dem ned.

Blandt disse chefer, der har forladt selskabet inden for det seneste års tid, kan nævnes Ned Hooper, der var chief strategy officer, Paul Mountford, der var senior vice president of global enterprise sales, Laura Ipsen, der var chef for Ciscos global policy and government affairs samt Amanda Jobbins, der var vice president of global partner marketing.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere