Artikel top billede

Ciscos topchef stopper snart: Overvejer disse efterfølgere

Ciscos topchef trækker sig snart fra posten. Han har allerede en række kandidater i kikkerten, som kan efterfølge ham.

Computerworld News Service: Ciscos topchef, John Chambers, har luftet ideen om at gå på pension inden for to til fire år og nævnt adskillige chefer som mulige efterfølgere.

Det skriver Bloomberg.

Der er hele 10 kandidater til at overtage ledelsen af Cisco, når Chambers trækker sig, udtaler han til Bloomberg.

De inkluderer Robert Lloyd, der er executive vice president of worldwide operations og Chuck Robbins, der er senior vice president for den amerikanske forretning.

Og i tilfælde af Chambers' pludselige fravær eller manglende evne til at lede selskabet - hvad han selv beskriver overfor Bloomberg som "ramt af en bus-scenariet" - vil chief operating officer Gary Moore tage roret.

Under alle omstændigheder vil den næste topchef blive fundet internt i selskabet, fortæller Chambers til Bloomberg.

Kandidater bedømmes hver måned

Ciscos bestyrelse bedømmer ifølge John Chambers hvert kvartal potentielle kandidater til topstillingen.

Chambers vil forsætte som bestyrelsesformand "forudsat bestyrelsen ønsker det og forudsat aktionærerne ønsker det."

Chambers oplyser, at han allerede er i gang med at allokere et større ansvar til potentielle efterfølgere.

"Jeg kommer til at flytte rundt på vores folk for at give dem mere ansvar," fortæller han til Bloomberg.

Topchef siden 1995

John Chambers på 63 har været topchef for Cisco siden 1995.

I løbet af den tid er Cisco vokset enormt fra 12 milliarder kroner til mere end 267 milliarder kroner. Selskabet er i dag et af verdens mest værdifulde selskaber.

Chambers fortæller til Bloomberg, at virksomhedskultur og løn har hjulpet selskabet til at fastholde sine chefer, selvom konkurrenter har forsøgt at lokke dem væk med lønpakker, der er til fem gange højere.

Ikke desto mindre har flere højt profilerede chefer forladt selskabet efter det seneste års tid med mange omvæltninger, hvor Cisco har omstruktureret ledelsen og driften samt skåret ned på produktlinjer, der ikke præsterede som forventet, eller direkte lukket dem ned.

Blandt disse chefer, der har forladt selskabet inden for det seneste års tid, kan nævnes Ned Hooper, der var chief strategy officer, Paul Mountford, der var senior vice president of global enterprise sales, Laura Ipsen, der var chef for Ciscos global policy and government affairs samt Amanda Jobbins, der var vice president of global partner marketing.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.