Artikel top billede

Så godt går det for dansk it-branche

Den danske it-branche har det overraskende godt. Se her, hvad det skyldes.

Den danske it-branche har det forbavsende godt.

Ifølge analysehuset IDC vil de danske it-virksomheder nemlig komme ud af 2012 med en samlet vækst på hele 4,2 procent, skriver Berlingske.

Det er betydeligt mere, end der var udsigt til for blot tre måneder siden.

Ifølge IDC skyldes væksten især godt salg af hardware - primært tablet-computere og smartphones.

Hardwaresalg vokset med 10,8 procent

Ifølge Berlingske står hardwaresalget til at blive 10,8 procent højere end i fjor, mens it-opgaver - konsulentopgaver og lignende - vækster med 1,7 procent.

IDC mener dog, at der venter pæn vækst inden for salg af software og forskellige konsulentopgaver og lignende inden for de kommende par år.

IDC-analytiker Anders Elbak peger over for Berlingske på, at smartphones og tablet-computer i stigende grad bliver integreret i virksomhedernes it.

Han siger til avisen, at det ikke giver mening kun at anvende en dyr arbejdstelefon til at ringe på, når den også kan mange andre ting.

"Så hvorfor ikke også udnytte det ved at give bedre adgang til andre af virksomhedens it-systemer?" siger han til avisen.

IDC forventer, at de pæne vækstrater vil fortsætte i de kommende år.

"Der er fortsat forsigtighed med større it-projekter, men aktiviteten øges nu igen," siger Anders Elbak til Berlingske.

Han peger på, at mange virksomhedssystemer står over for udskiftning til mere intelligente versioner, ligesom der mange steder skal udvides med specialsystemer eller outsourcede systemer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere