Artikel top billede

Sådan vil EU skabe millioner af nye job i cloud-industrien

EU vil have 2,5 millioner job i cloud-sektoren i 2020. Se EU's helt nye cloud-plan, der skal danne grundlaget for skabelsen af de mange job.

Computerworld News Service: Europa-Kommissionen har vedtaget en ny EU-strategi til at fremme udbredelsen og anvendelsen af cloud computing med det sigte at skabe 2,5 millioner nye job og øge bruttonationalproduktet på tværs af EU med 1.193 milliarder kroner i 2020.

Kommissionen anfører, at fordelene ved cloud især bliver tydelige i det store perspektiv.

80 procent af de organisationer, der anvender cloud, opnår omkostningsbesparelser på mindst 10 til 20 procent.

En udbredt anvendelse på tværs af alle sektorer kan således resultere i væsentlige forbedringer af produktiviteten.

Derfor afholder organisationer sig fra cloud

Manglen på fælles standarder og klare kontrakter afholder dog ifølge kommissionen mange potentielle købere fra at anvende cloud-løsninger.

Den nye EU-strategi sigter derfor efter at få fastsat klarere regler angående leveringen af cloud-services.

Europa-Kommissionens anbefalinger inkluderer:

- Fastsættelse af et enkelt sæt tekniske standarder, der giver interoperabilitet, dataporabilitet og reversibilitet i skyen;

- Etablering af certificerings-ordninger på tværs af EU af pålidelige cloud-leverandører;

- Udvikling af standardklausuler til cloud computing-kontrakter (herunder serviceaftaler);

- Oprettelse af et europæisk cloud-partnerskab bestående af medlemslande og industri, der skal udnytte den offentlige sektors købekraft (20 procent af det samlede forbrug på it).

Dette europæiske cloud-partnerskab skal bringe højtstående indkøbschefer i den offentlige sektor sammen med nøglespillere i it- og telebranchen med det mål at implementere prækommercielle indkøbsprocedurer.

Det vil gøre det muligt at identificere den offentlige sektors krav til cloud computing, udvikle specifikationer for it-indkøb samt tilvejebringe reference-implementeringer.

Derved vil dette initiativ fremme ensartede procedurer for og endda fællesindkøb af cloud computing-services i den offentlige sektor på grundlag af fælles brugerkrav.

Europa-Kommissionen regner med, at disse initiativer vil øge chancerne for, at europæiske cloud-leverandører kan vokse sig tilstrækkeligt store til at blive konkurrencedygtige.

"Cloud computing udgør en stor ændring for hele vores økonomi. Uden handling fra EU vil vi være fanget i vore egne nationale fæstninger og gå glip af milliarder," udtaler Neelie Kroes, der er næstformand for kommissionen og kommissær for den digitale dagsorden.

"Vi er nødt til at opnå en kritisk masse og få etableret et fælles sæt regler på tværs af Europa. Vi er nødt til at takle de opfattede risici ved cloud computing direkte."

Grønne fordele

Kommissionen er også ivrig efter at realisere de grønne fordele ved cloud computing og hævder, at dette er den bedste måde at øge energieffektiviteten ved computeranvendelse.

Derfor finansierer EU forskningsprojektet EuroCloud, hvis første resultater peger på, at det kan være muligt at reducere energiforbruget i cloud-datacentre med op til 90 procent.

"De strømhungrende cloud-datacentre i dag er ikke bæredygtige på lang sigt," siger Kroes og tilføjer, at forskning på dette område bør komme europæiske virksomheder til gode i en sektor, der aktuelt er domineret af ikke-europæiske virksomheder.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.