Artikel top billede

Sådan vil EU skabe millioner af nye job i cloud-industrien

EU vil have 2,5 millioner job i cloud-sektoren i 2020. Se EU's helt nye cloud-plan, der skal danne grundlaget for skabelsen af de mange job.

Computerworld News Service: Europa-Kommissionen har vedtaget en ny EU-strategi til at fremme udbredelsen og anvendelsen af cloud computing med det sigte at skabe 2,5 millioner nye job og øge bruttonationalproduktet på tværs af EU med 1.193 milliarder kroner i 2020.

Kommissionen anfører, at fordelene ved cloud især bliver tydelige i det store perspektiv.

80 procent af de organisationer, der anvender cloud, opnår omkostningsbesparelser på mindst 10 til 20 procent.

En udbredt anvendelse på tværs af alle sektorer kan således resultere i væsentlige forbedringer af produktiviteten.

Derfor afholder organisationer sig fra cloud

Manglen på fælles standarder og klare kontrakter afholder dog ifølge kommissionen mange potentielle købere fra at anvende cloud-løsninger.

Den nye EU-strategi sigter derfor efter at få fastsat klarere regler angående leveringen af cloud-services.

Europa-Kommissionens anbefalinger inkluderer:

- Fastsættelse af et enkelt sæt tekniske standarder, der giver interoperabilitet, dataporabilitet og reversibilitet i skyen;

- Etablering af certificerings-ordninger på tværs af EU af pålidelige cloud-leverandører;

- Udvikling af standardklausuler til cloud computing-kontrakter (herunder serviceaftaler);

- Oprettelse af et europæisk cloud-partnerskab bestående af medlemslande og industri, der skal udnytte den offentlige sektors købekraft (20 procent af det samlede forbrug på it).

Dette europæiske cloud-partnerskab skal bringe højtstående indkøbschefer i den offentlige sektor sammen med nøglespillere i it- og telebranchen med det mål at implementere prækommercielle indkøbsprocedurer.

Det vil gøre det muligt at identificere den offentlige sektors krav til cloud computing, udvikle specifikationer for it-indkøb samt tilvejebringe reference-implementeringer.

Derved vil dette initiativ fremme ensartede procedurer for og endda fællesindkøb af cloud computing-services i den offentlige sektor på grundlag af fælles brugerkrav.

Europa-Kommissionen regner med, at disse initiativer vil øge chancerne for, at europæiske cloud-leverandører kan vokse sig tilstrækkeligt store til at blive konkurrencedygtige.

"Cloud computing udgør en stor ændring for hele vores økonomi. Uden handling fra EU vil vi være fanget i vore egne nationale fæstninger og gå glip af milliarder," udtaler Neelie Kroes, der er næstformand for kommissionen og kommissær for den digitale dagsorden.

"Vi er nødt til at opnå en kritisk masse og få etableret et fælles sæt regler på tværs af Europa. Vi er nødt til at takle de opfattede risici ved cloud computing direkte."

Grønne fordele

Kommissionen er også ivrig efter at realisere de grønne fordele ved cloud computing og hævder, at dette er den bedste måde at øge energieffektiviteten ved computeranvendelse.

Derfor finansierer EU forskningsprojektet EuroCloud, hvis første resultater peger på, at det kan være muligt at reducere energiforbruget i cloud-datacentre med op til 90 procent.

"De strømhungrende cloud-datacentre i dag er ikke bæredygtige på lang sigt," siger Kroes og tilføjer, at forskning på dette område bør komme europæiske virksomheder til gode i en sektor, der aktuelt er domineret af ikke-europæiske virksomheder.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.