Artikel top billede

Sådan bestemmer du selv prisen på din iPhone 5

Fejl i webshop hos dansk teleselskab betyder, at du helt selv kan bestemme prisen på iPhone 5.

Læs også:

Her er dommen over Apples nye iPhone 5

Teleselskabet 3 har et godt tilbud til dig: Få iPhone 5 helt gratis, og betalt kun for dit abonnement.

Det er næsten for godt til at være sandt, og tilbuddet lover også noget, 3 ikke kan holde.

Med en bestemt hjemmesideadresse ved hånden, kan du via denne tilgå 3's bestillingsside for mobiltelefoner. Her kan du for eksempel bestille Apples nye iPhone 5.

Adressen indeholder en helt bestemt variabel omkring loyalitetspoint. Man får en vis rabat alt efter, hvor høj denne variabel er.

Du kan selv skrive tal i denne variabel og derved selv bestemme, hvor meget rabat du skal have på din nye telefon.

Manglende information på hjemmesiden

Loyalitetspoint fungerer som en rabat, der kun er tiltænkt 3's eksisterende kunder. Ved at være kunde igennem længere tid,opnår du point.

Men det fremgår ikke umiddelbart af den hjemmeside, som forbrugerne rammer, at man skal være eksisterende kunde, for at benytte sig af rabatten.

Hvis man derfor finder denne hjemmeside-adresse på nettet, modtager den fra sine venner eller på anden måde kommer i besiddelse af den, så kan man altså bestille en ny telefon med en klækkelig rabat.

3 oplyser, at virksomheden allerede kender til, at forbrugerne selv kan skrue op og ned på loyalitetspoint-variablen.

"Vores onlinechef oplyser, at det kun er i få tilfælde, at man kan slippe igennem bestillingssiden på den her måde," siger Hanne Damgaard, der er kommunikationskonsulent for 3.

3 annullerer handlen

Alligevel skal du ikke forvente, at du får den bestilte telefon tilsendt. Ifølge 3 når bestillingen nemlig ikke hele vejen igennem systemet.

3 kontrollerer i virksomhedens kreditvurderingsafdeling, at bestillingen kan tilknyttes til en eksisterende kunde, der har opsamlet den givne mængde rabat.

"Vi har tre hverdage til at opdage fejlen, og vi krydskontrollerer oplysningerne fra selve bestillingen i vores kreditvurderingsafdeling," siger Hanne Damgaard fra 3.

Hvis det skulle ske, at 3 ikke opdager fejlen i kreditvurderingsafdelingen, vurderer 3's juridiske afdeling, at en sådan bestilling vil være foretaget i ond tro, også selvom forbrugeren har fundet hjemmesideadressen på internettet, eller fra en anden person, uden selv at have ændret loyalitetspoint-parameteret.

"Ifølge vores juridiske afdeling, så vil forbrugeren handle i ond tro, hvis vedkommende bruger denne hjemmesideadressen."

At handle i ond tro

Forbrugerombudsmanden kan ikke udtale sig om den konkrete sag, men forklarer til Computerworld, hvornår man som forbruger har handlet i ond tro.

"Selvom der er en skrivefejl eller en anden fejl til stede, så er der som udgangspunkt indgået en bindende aftale, og så er det kun, hvis den erhvervsdrivende kan godtgøre, at forbrugeren vidste eller burde vide, at der var tale om en fejl, at virksomheden kan blive løst fra aftalen."

"Det vil sige, at det kun er åbenbare fejl, hvor de ikke er bundet," siger Tina Morell, der er chefkonsulent ved Forbrugerombudsmanden.

Det vil i sidste ende være Forbrugernævnet, der skal afgøre konkrete sager, forklarer Tina Morell.

Læs også:

Her er dommen over Apples nye iPhone 5




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere