Artikel top billede

Populært open source CMS klar i helt ny version

Et af de mest populære open source CMS'er er nu klar i version 3.0.

Læs også:

Dansk CMS er kåret som et af verdens bedste

CMS-løsninger kæmper mod gratis alternativer

CMS: Det bruges indholds-systemerne til

Et af de meget udbredte open source CMS'er, Joomla, er netop frigivet i version 3.0.

Open source har traditionelt haft god medvind i CMS-verdenen, hvor systemer som Drupal, TYPO3, Wordpress og Joomla anvender på en lang række danske websider.

Sidstnævnte er netop frigivet i version 3.0.

Der er en række nye funktioner i Joomla 3. Blandt andet fremhæves:

- Nyt administrator-template og brugergrænseflade til responsivt webdesign.
- En simplere installationsproces i tre trin.
- Bedre understøttelse af Twitter.
- Nyt statistik-modul.
- Bedre søgefunktioner.

Joomla-projektet skriver, at brugere af version 2.5.x. ikke nødvendigvis skal opgradere, mens nye sider kan vælge imellem 2.5 og 3.0 afhængig af, hvilke behov man har.

"Vær opmærksom på tilgængeligheden af tredjeparts-templates og -udvidelser, når du beslutter, hvilken Joomla-version, du vil bruge," lyder anbefalingen.

Samtidig gøres CMS-folket opmærksom på, at man, hvis man kører med 3.0, skal opgradere til 3.1. og så fremdeles hver sjette måned frem til version 3.5.

Den største nyhed

Det kan der dog også være god grund til at gøre, hvis man ser på de nye funktioner i systemer.

"Den mest bemærkelsesværdige forskel er den totalt ombyggede administrator-del, der er opdateret til et moderne design med mange mere simple og brugervenlige brugergrænseflader," lyder det fra Joomla-organisationen.

I følge Joomla-organisationen selv er systemet i dag downloadet flere end 30 millioner gange. 

Se demo af administrationen i Joomla 3.0:Læs også:

Dansk CMS er kåret som et af verdens bedste

CMS-løsninger kæmper mod gratis alternativer

CMS: Det bruges indholds-systemerne til
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.