Artikel top billede

Samsung: iPhone 5 krænker vores patenter

Samsung er ikke i tvivl: Apples nye iPhone 5 krænker Samsungs patenter ligesom tidligere udgaver af iPhone.

Computerworld News Service: Samsung Electronics har i USA begæret at få Apples seneste smartphone, iPhone 5, føjet til sit patentsøgsmål. Herudover er salgsforbuddet mod Samsungs Galaxy Tab 10.1 blevet ophævet.

Samsungs søger med en begæring at få føjet iPhone 5 til selskabets andet søgsmål mod Apple fra 18. april, oplyser Samsung i en pressemeddelelse.

"Vi har altid foretrukket at konkurrere i markedet i kraft af vores innovative produkter i stedet for ved domstolene," siger Samsung.

"Men Apple fortsætter sine aggressive juridiske handlinger, der begrænser konkurrencen i markedet. Under disse omstændigheder har vi ikke andet valg end at træffe de nødvendige foranstaltninger for at beskytte vores innovationer og immaterielle rettigheder."

Intet grundlag for forbud

Den samme domstol ophævede et foreløbigt forbud mod salg af Samsungs Galaxy Tab 10.1.

I sin kendelse understreger dommer Lucy H. Koh, at der ikke længere er noget grundlag for forbuddet, da en jury i august kendte, at Samsung ikke krænker designpatentet D'889.

Kohs kendelse fastslår også, at den kaution på godt 15 millioner kroner, som Apple måtte stille som et vilkår for at opnå det foreløbige forbud, ikke vil blive frigivet, før der er taget stilling til alle begæringer efter retssagen.

"Vi er tilfredse med domstolens beslutning i dag, som giver oprejsning til vores vurdering af sagen, navnlig at der ikke var tale om nogen krænkelse af Apples designpatent og at der ikke skulle have været nedlagt forbud," udtaler Samsung.

24. august kendte en jury, at Samsung skal betale Apple 6,07 milliarder kroner for at krænke adskillige af Apples patenter med flere af sine smartphones og tablets.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere