Artikel top billede

Rigshospitalet ramt af stort nedbrud

Stor undersøgelse skal klarlægge, hvad der er gået galt.

Følgerne af en strømafbrydelse til datacenteret på Rigshospitalet betød fredag, at hospitalet et stykke tid blev nødt til at køre på nødberedskab og at blandt andet en række ikke kritiske, planlagte operationer blev aflyst.

Hændelsen får nu nyudnævnt vicedirektør for It, Medico og Telefoni (IMT) i Region Hovedstaden, Torben Dalgaard, til at iværksætte en analyse af hændelsesforløbet.

Det fortæller han til Computerworld.

Kontrolleret opstart tog lang tid

Han fortæller, at systemerne helt som planlagt overgik til batteridrift, da strømafbrydelsen indtraf i fredags på Rigshospitalet.

"Da det skete, gik vi over på et nødstrømsanlæg, og sendte folk derud for at få genetableret driften, hvilket vi fik gjort lidt senere på dagen," siger Torben Dalgaard.

"Men da vi jo kører på batteri i en periode, så begynder systemerne at lukke systematisk ned i god tid, og der bruger vi efterfølgende god tid på at få systemerne op igen," siger han.

Det betød, at de væsentligste systemer i regionens sygehusdrift først var tilbage i drift omkring klokken 22.00 fredag aften.

Weekenden er blevet brugt på at få de resterende berørte it-systemerne tilbage i drift, hvilket de var mandag morgen.

Failover fejlede

Torben Dalgaard fortæller, at IMT har failover-sikring på nogle af de systemer, som lukkede ned på Rigshospitalet.

"Noget fortsatte også, men det var ikke alt der gik ordentligt over på failover, desværre," siger Torben Dalgaard.

Derfor har han nedsat en gruppe under ledelse af driftschefen i IMT, som skal finde svar på, hvordan Region Hovedstaden undgår at noget lignende sker igen.

"Sådan at vi kan være bedst muligt forberedt i fremtiden," siger han.

Torben Dalgaard venter resultatet af undersøgelsen i slutningen af oktober. Han fortæller, at han vil afvente resultatet af undersøgelsen før han vil konkludere noget på fredagens hændelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.