Artikel top billede

Sådan skal mobildækningen forbedres i kommunerne

Nyt fokus på områder med ingen eller ringe mobildækning.

Læs også:

Kommune svarer igen: Mobildækning ikke vores ansvar

Ole Sohn afkræves svar om ringe mobildækning

"Ingen dækning."

Den besked skal møde langt færre danskere i fremtiden, hvis man skal tro de gode intentioner, der ligger i en ny aftale mellem det offentlige og de største danske teleselskaber. 

Repræsentanter fra telebranchen, Erhvervs- og Vækstministeriet, Kommunernes Landsforening, samt repræsentanter fra regionerne og kommunerne holdt i går møde om sorte huller i det danske mobilnet.

Partner indgik i februar 2012 en aftale, der skal forbedre mobildækningen i Danmark.

Det skal blandt andet ske igennem investeringer fra teleselskaberne på 6-6,5 milliarder kroner, ny kortlægning af mobildækningen og gennem dialog.

På mødet fik kommunerne og regionerne mulighed for at drøfte problemerne om mobilforbindelserne med teleselskaberne 3, TDC, Telenor og Telia.

Bedre samarbejde skal fjerne sorte huller

Regionsformanden for Region Midtjylland fremhæver vigtigheden af, at borgerne har adgang til god mobildækning.

"Det giver tryghed at kunne ringe 112 i alle områder af landet. Derfor er samarbejdet med teleselskaberne om forbedret dækning meget vigtigt" siger Bent Hansen i pressemeddelelsen.

Ønsket om forbedring af mobildækningen imødekommes af telebranchen, der blev repræsenteret af direktør i Telekommunikationsindustrien, Jacob Willer.

"Ved at sikre en god dialog og et tættere samarbejde kan vi sammen få skabt forudsætningerne for en bedre mobildækning," siger Jacob Willer i pressemeddelelsen.

Læs også:

Kommune svarer igen: Mobildækning ikke vores ansvar

Ole Sohn afkræves svar om ringe mobildækning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere