Artikel top billede

Gigantisk dansk it-system i luften - sådan er det gået

Et af Danmarks største it-projekter er blevet sendt i luften. Se her, hvordan det er gået.

Læs også:
ATP: Sådan går det med gigantisk it-projekt

Kun bagsiden på et enkelt brev så en anelse forkert ud, da ATP tirsdag aften besluttede at sige 'go' til opstarten af de grundlæggende fagsystemer hos Udbetaling Danmark, der fremover bliver centrum for ATP's overtagelse af håndteringen af en lang række offentlige ydelser.

Det fortæller underdirektør i ATP, Hans Christian Jelstrup, der har ansvaret for opstarten af Udbetaling Danmark.

"Vi testede i en af vores verifikationstests, at det blev rettet hen over natten, og det lå klokken 06.30 i morges med en korrekt bagside," siger han.

Tændte systemet

Dermed kunne ATP tænde for de essentielle fagsystemer, som rummer alle de konverterede data fra de 98 kommuner, som hidtil har håndteret ydelserne.

Systemerne har i realiteten været slukket i en lille uge ude hos kommunerne, fordi de skulle konverteres. Dermed har data ikke været brugt eller opdateret, før de konverterede data i dag blev tilgængeligt hos Udbetaling Danmark, der tændte de nye fagsystemer.

"Det er grundlæggende det samme system, men som en enhed og myndighed. Der er samtidigt lavet enkelte, nødvendige tilretninger, sådan at samarbejdet med kommunerne kan lade sig gøre," siger han.

Kontrol og tjek

Meget arbejde er gået forud for dagens lancering af det enorme it-projekt. Primært konvertering og verifikation af, at alle oplysninger efter konverteringen er korrekte, at alle kan logge på med deres respektive brugerprofiler og om de relevante sagsbehandlere har adgang til deres sager.

"Vi har også fået gang i vores posthåndteringsleverandør, som indskanner og journaliserer vores post," siger han.

Samtidig med premieren på opstarten af de vigtige systemer skal organisationen nu begynde at arbejde som én enhed og med en ny fælles kultur.

Skal have fælles kultur

Siden mandag har Udbetaling Danmark sagt goddag til tidligere medarbejdere fra 98 forskellige kommuner, der nu skal arbejde fra fem forskellige bygninger, henholdsvis Hillerød, Holstebro, Haderslev, Frederikshavn og Vordingborg.

"Jeg vil ikke sige, at man har arbejdet med 98 forskellige systemer, men man har arbejdet lidt forskelligt, og nu bliver det ét system," siger han.

Udbetaling Danmark får sin ilddåb, når 690.000 danskere den 20. oktober skal have udbetalt børne- og ungebidrag.

I løbet af det næste halve år overtager organisationen løbende håndteringen af flere og flere ydelser, eksempelvis folkepensionen, som til marts kommer fra Udbetaling Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.