Artikel top billede

ATP: Sådan går det med gigantisk it-projekt

En af de største it-omlægninger er med premieren på Udbetalinng Danmark en realitet. Se her, hvordan det er gået.

Læs også: Gigantisk dansk it-projekt på trapperne

Udbetaling Danmark, der under ATP fra i dag overtager en lang række kommunale opgaver omkring udbetaling af ydelser, er kommet godt fra start.

Det mener vicedirektør hos ATP, Carsten Bodahl.

"Det ser rigtigt godt ud," siger han.

Han fortæller, at de systemer der kører i øjeblikket primært er callcenter- systemet og borger.dk.

Hvad angår de egentlige fagsystemer fra KMD, er Udbetaling Danmark stadig ved at verificere data efter at have foretaget en konvertering af informationerne.

"Og det ser rigtig fint ud. De systemer, som vores kunderådgivere bruger, kommer efter planen først op på onsdag," siger han.

Han fortæller, at verificeringerne i bund og grund går ud på at foretage afstemninger af stikprøver for dermed at kontrollere, at alt ser rigtigt ud.  

Også printersystermerne fungerer, som de skal, fortæller han.

"Vi har et formelt go/nogo tirsdag aften klokken 18, hvor vi beslutter, om vi åbner onsdag morgen. Men det forventer vi, eftersom der ikke er nogen kritiske ting overhovedet, " siger Carsten Bodahl.

Han oplyser, at Udbetaling Danmark allerede udbetaler ydelser i form af eksempelvis børnebidrag på dagsbasis til nogle borgere. 

Den helt store eksamen bliver dog 19. oktober når hele Danmark på en gang skal have udbetalt den kvartalsvise børne- og ungeydelse.

"Men det er samme program, som vi bruger til de daglige udbetalinger, som vi også bruger den 19.," siger han og fortæller, at ventetiden i telefonsystemet aktuelt er under to sekunder.

Læs også: Gigantisk dansk it-projekt på trapperne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.