Artikel top billede

TDC får kamp til stregen fra ny front

Med åbningen af et nyt kæmpe datacenter i Jylland gør sjællandsk fiberselskab klar til at erobre flere markedsandele blandt jyske erhvervskunder.

Datacenter-udbydere som TDC kan se frem til en skærpelse af konkurrencen, når fiberleverandøren GlobalConnect 25. oktober slår dørene op til et 4.000 kvadratmeter stort, splinternyt datacenter og jysk hovedsæde i Stilling ved Skanderborg.

Og i månederne forud for åbningen er der hverken sparet på investeringerne eller mandetimerne.

Det fortæller salgs- og marketingsdirektør Christian Holm Christensen fra GlobalConnect, der ellers mest er kendt for at levere fiber-backbone til erhvervslivet.

"Vi har købt en bygning og er i gang med at lave det til et stort datacenter, så vi udvider stærkt i Jylland," fortæller Christian Holm Christensen og fortsætter:

Anseeligt millionbeløb

"Vi har investeret et anseeligt millionbeløb i det nye datacenter, og vi har allerede de første kunder i hus. Samtidig betyder åbningen, at vi samler vores jyske aktiviteter på et nyt kontor,"
lyder det salgsdirektøren, som fortæller, at selskabet indtil nu har haft aktiviteter i Århus, Aalborg foruden et datacenter i Kolding. Her begyndte pladsen dog at blive for trang.

Salgsdirektøren tilføjer, at det nye jyske hovedsæde til at begynde med har 22 ansatte og i første omgang står klar med en 400 kvadratmeter stor datacenter-hal med mulighed for løbende udvidelse, når flere kunder kommer til.

Trods GlobalConnects mere synlige rolle som fiberleverandør er datacenter-aktiviteterne dog langt fra nye.

"Fiber er vores grundsten, men allerede tilbage i 1997-98 fandt vi ud af, at fiberen naturligvis også skal termineres et sted," siger han og uddyber, at selskabet allerede har et 5.500 kvadratmeter stort datacenter i Taastrup, hvor 30 procent af Danmarks internet-trafik på en eller anden vis løber igennem.

Lige nu er selskabet desuden i gang med en 700 kvadratmeter stor udbygning af datacentret i Taastrup.

Markedsandel på 20 procent

Ifølge salgsdirektøren er det ensbetydende med, at selskabet i dag er nummer to på datacenter-markedet efter TDC.

Han vurderer, at selskabets markedsandel ligger på omkring 20 procent.

Ved hjælp af fiberforretningen har selskabet således allerede en fod i døren hos flere jyske virksomheder. Den skal nu sparkes yderligere op, og efterspørgslen er ifølge salgsdirektøren stærkt stigende.

"Kunderne kigger på, om teknikken og sikkerheden er i orden og derefter om prisen er konkurrencedygtig, og vi kan være med hele vejen," bedyrer han.

Han tilføjer, at datacenterets nye installationer og dermed muligheden for at effektivisere med færre udgifter til vedligeholdelse er altafgørende i en tid, hvor prisen på strøm stiger.

Han fortæller, at GlobalConnect selv har designet det jyske datacenter.

"Vi har ekspertisen in-house, så vi har bygget det selv og har projektledere ansat. Vi har selv bestemt, hvordan det hele skal udformes og indrettes, lige fra transformatorer til kølesystemer og generatorer, som vi har bestilt, men dog ikke selv har samlet fysisk," slutter salgsdirektøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere