Artikel top billede

TDC får kamp til stregen fra ny front

Med åbningen af et nyt kæmpe datacenter i Jylland gør sjællandsk fiberselskab klar til at erobre flere markedsandele blandt jyske erhvervskunder.

Datacenter-udbydere som TDC kan se frem til en skærpelse af konkurrencen, når fiberleverandøren GlobalConnect 25. oktober slår dørene op til et 4.000 kvadratmeter stort, splinternyt datacenter og jysk hovedsæde i Stilling ved Skanderborg.

Og i månederne forud for åbningen er der hverken sparet på investeringerne eller mandetimerne.

Det fortæller salgs- og marketingsdirektør Christian Holm Christensen fra GlobalConnect, der ellers mest er kendt for at levere fiber-backbone til erhvervslivet.

"Vi har købt en bygning og er i gang med at lave det til et stort datacenter, så vi udvider stærkt i Jylland," fortæller Christian Holm Christensen og fortsætter:

Anseeligt millionbeløb

"Vi har investeret et anseeligt millionbeløb i det nye datacenter, og vi har allerede de første kunder i hus. Samtidig betyder åbningen, at vi samler vores jyske aktiviteter på et nyt kontor,"
lyder det salgsdirektøren, som fortæller, at selskabet indtil nu har haft aktiviteter i Århus, Aalborg foruden et datacenter i Kolding. Her begyndte pladsen dog at blive for trang.

Salgsdirektøren tilføjer, at det nye jyske hovedsæde til at begynde med har 22 ansatte og i første omgang står klar med en 400 kvadratmeter stor datacenter-hal med mulighed for løbende udvidelse, når flere kunder kommer til.

Trods GlobalConnects mere synlige rolle som fiberleverandør er datacenter-aktiviteterne dog langt fra nye.

"Fiber er vores grundsten, men allerede tilbage i 1997-98 fandt vi ud af, at fiberen naturligvis også skal termineres et sted," siger han og uddyber, at selskabet allerede har et 5.500 kvadratmeter stort datacenter i Taastrup, hvor 30 procent af Danmarks internet-trafik på en eller anden vis løber igennem.

Lige nu er selskabet desuden i gang med en 700 kvadratmeter stor udbygning af datacentret i Taastrup.

Markedsandel på 20 procent

Ifølge salgsdirektøren er det ensbetydende med, at selskabet i dag er nummer to på datacenter-markedet efter TDC.

Han vurderer, at selskabets markedsandel ligger på omkring 20 procent.

Ved hjælp af fiberforretningen har selskabet således allerede en fod i døren hos flere jyske virksomheder. Den skal nu sparkes yderligere op, og efterspørgslen er ifølge salgsdirektøren stærkt stigende.

"Kunderne kigger på, om teknikken og sikkerheden er i orden og derefter om prisen er konkurrencedygtig, og vi kan være med hele vejen," bedyrer han.

Han tilføjer, at datacenterets nye installationer og dermed muligheden for at effektivisere med færre udgifter til vedligeholdelse er altafgørende i en tid, hvor prisen på strøm stiger.

Han fortæller, at GlobalConnect selv har designet det jyske datacenter.

"Vi har ekspertisen in-house, så vi har bygget det selv og har projektledere ansat. Vi har selv bestemt, hvordan det hele skal udformes og indrettes, lige fra transformatorer til kølesystemer og generatorer, som vi har bestilt, men dog ikke selv har samlet fysisk," slutter salgsdirektøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.