Artikel top billede

It-bommert: Pensionister skal betale ekstra børnebidrag

Udbetaling Danmark har oplevet den første officielle it-fejl. 301 pensionister er blevet opkrævet ekstra børnebidrag.

ATP, der ellers er kommet rosenrødt igennem et af landets største it-projekter i form af lanceringen af Udbetaling Danmark, har ved en fejl opkrævet for meget i børnebidrag fra 301 pensionister.

Det fortæller underdirektør i ATP, Carsten Bodahl der har ansvaret for kundeservice hos Udbetaling Danmark.

Pensionisterne skal efter nogle gamle regler kun betale et såkaldt tillæg for børnebidrag på 141 kroner. Men it-fejlen betyder, at de i denne uge i stedet er blevet opkrævet langt mere, fordi det såkaldte normalbidrag er lagt oven i.

Særkørsel sat forkert op

Fejlen er opstået, fordi den nye organisation, der den 1. oktober overtog ansvaret for håndteringen af en lang række offentlige ydelser, har lavet en manuel fejl ved en særkørsel i forbindelse med udsendelsen af 305.000 opkrævninger af gæld til det offentlige.

"Ved den kørsel var der ikke taget højde for, at det store beløb skulle væk og det kun var de 141 kroner der skulle på opkrævningen," siger, Carsten Bodahl.

Underdirektøren fortæller, at Udbetaling Danmark på baggrund af fejlen har været systemerne efter for at se, om fejlen var opstået i systemet.

"Men data er rigtige. De er som de skal være efter overførslen," siger han.

Menneskelig fejl

Derfor er der altså tale om en enkeltstående menneskelig fejl, hvor der skulle have været et par ekstra koder eller et ekstra program med, fortæller Carsten Bodahl.

"Når vi kører den første ordinære kørsel den 22. oktober, der ligger det her inde i programmet. Ved en normal kørsel ville de her beløb aldrig komme med," siger han.

Ifølge Carsten Bodahl har nogle af de berørte borger selv gjort Udbetaling Danmark opmærksom på fejlen. Her opfordrer man resten af de 301 personer, der også har modtaget et forkert girokort, til selv at rette beløbet på girokortet til 141 kroner inden de indbetaler det.

"Og så er det rettet til næste gang. Vi beklager det meget," siger Carsten Bodahl.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.