Artikel top billede

Køber springer fra: Vil ikke købe KMD alligevel

Endnu en mulig køber af KMD er sprunget fra på målstregen. Det er der en særlig grund til. Se den her.

Salget af KMD er faldet til jorden, efter ejerne af selskabet, kapitalfonden EQT samt ATP, siden foråret har forsøgt at sælge selskabet, skriver Berlingske Business.

Ifølge avisen har EQT og ATP sigtet efter at sælge KMD for omkring otte milliarder kroner. Selv betalte de to milliarder kroner for selskabet, da de købte det af KL i 2008. Det kan du læse mere om her.

Ifølge Berlingske endte EQT og ATP dog med at prisfastsætte KMD til knap syv milliarder kroner, som dog imidlertid ifølge avisen også har vist sig at være for dyrt.

I hvert fald har den amerikanske kapitalfond Advent Internation, der ellers har været fremme som interesseret køber af KMD, trukket sig fra handlen.

Ifølge Berlingske er parterne et godt stykke fra hinanden, og det er fortsat et åbent spørgsmål, om de vil være i stand til at nå hinanden igen.

Tidligere køber sprang også fra

Tidligere på året sprang også en anden kapitalfond, Nordic Capital, fra som mulig køber. Også dengang skyldes det uenighed om prisen. Det kan du læse mere om her.

Ifølge Berlingske er en af de væsentligste grunde til uenigheden om prisen, at parterne ikke er enige om KMD's fremtidsmuligheder.

Det skyldes ikke mindst, at mange kommuner er utilfredse med KMD's priser, hvilket du kan læse mere om her.

Konsekvensen er, at KMD i stigende grad bliver udfordret på kommune-markedet, hvor selskabet ellers i mange år på flere områder har haft monopol.

Desuden er det ifølge Berlingske usikkert, om KMD's forretningsmodel kan overføres til det internationale marked.

Derfor er det ifølge avisen usikkert, om der kan hentes synergi-effekter ved eksempelvis at fusionere KMD med et andet europæisk it-selskab.

Læs også:

Kapitalfond tæt på at købe KMD for gigantisk beløb.

KMD's salgsproces i fare: Risikerer at gå helt i stå.

Prislister: Få et indblik i KMD's monopol-priser.

Så guldrandet en investering er KMD.

Dansk it-historie: Her er KMD's turbulente liv.

Avis: KMD-salget er blevet afblæst.

KMD og Kombit slås: Vild uenighed om priser.

Så længe har KMD og kommuner skændtes om priser.

Kombit-plan: Disse KMD-priser skulle sammenlignes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere