Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

CIO'er utilfredse: Vi regnes for nørder

It-chefer sættes i bås som stereotype nørder, og de mener, at deres værdi for forretningen kun anerkendes af dem selv.

Læs også:
Dansk CIO'er nægter: Derfor vil vi ikke være driftsslaver

CIO'ens opfattelse af sin egen rolle i virksomheden er noget anderledes end den opfattelse, resten af organisationen har.

Det viser en undersøgelse fra pr- og kommunikationsbureauet Burson-Marsteller, der har spurgt 300 europæiske CIO'er om, hvordan de ser deres rolle ændrer sig i virksomheden.

It-lederne svarer, at de kæmper imod stereotyper og at deres værdi i organisationen undervurderes.

Blandt andet siger 60 procent af dem, deres kolleger tror, at de kan udøve mirakler og fremtrylle data, der ikke er gemt. Og 37 procent siger, at deres kolleger tror, at de løser tekniske problemer ved bare at trykke på control-alt-delete.

Tilliden mellem CIO og kollegerne i resten af organisationen er heller ikke stor, når en fjerdedel af it-cheferne siger, at kollegerne tror, at de spionerer i deres e-mails.

"Stereotypisering af teknologieksperter er udtalt. It-beslutningstagere føler sig misforstået, og deres bidrag i virksomheden er betydeligt undervurderet. At blive set som bare en "it-nørd" er en opfattelse, som it-chefer gerne vil slippe af med," mener Jonas Rugaard, direktør i Burson-Marsteller.

Innovative CIO'er

It-beslutningstagerne i undersøgelsen er meget optaget af innovation, som de ser som afgørende for organisationens forretningsstrategi.

75 procent føler, at innovation er central for organisationens forretningsstrategi, og 67 procent ser sig selv som den primære kilde til innovation i organisationen.

Over to tredjedele mener, at it-afdelingen er central for virksomhedens forretningsstrategi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.