Artikel top billede

Steve Ballmer tvinges ned i løn

Microsofts topchef må bøde for vanskeligheder i Europa samt lav vækst for både online-forretningen og Windows.

Computerworld News Service: Microsofts topchef, Steve Ballmer, får i år reduceret sin bonus, mens andre af Microsofts chefers bonusser stiger betydeligt, oplyser selskabet.

Ballmer har modtaget en bonus på knap 3,6 millioner kroner, hvilket er cirka 91 procent af hans bonusmål, oplyser Microsoft.

Sammen med en løn på knap fire millioner kroner og diverse andre aflønninger ligger Ballmers samlede lønpakke fra Microsoft på godt 7,5 millioner kroner for regnskabsåret 2012.

På trods af at have ført selskabet succesfuldt mod den nært forestående lancering af Windows 8, en ny Office-pakke og SQL Server 2012, samt en stigning på 12 i omsætningen fra servere og værktøjer, reduceres topchefens resultatbaserede bonus.

Nedgang og lav vækst

Det sker på grund af nedgang i Windows-divisionen, lav vækst i online-forretningen og fordi det ikke lykkedes Windows-divisionen at præsentere de europæiske brugere for et frit valg af browser.

Ballmers samlede kompensation blegner i forhold til selskabets driftsdirektør, Kevin Turners, lønpakke.

Turner halede i 2012 knap 62 millioner kroner hjem, hvoraf rundt regnet tre fjerdedele udgøres af Microsoft-aktier.

Alene hans bonus er dog på 13,9 millioner kroner.

Disse beløb er offentliggjort i dokumenter indgivet til USA's børstilsyn, SEC, 9. oktober forud for Microsofts årlige generalforsamling 28. november.

Herudover oplyses det i disse dokumenter, at direktør for Windows-divisionen, Steven Sinofsky, har modtaget en samlet lønpakke på godt 49,7 millioner kroner; at Kurt DelBene, der er chef for Office-divisionen, har modtaget 45,7 millioner kroner; mens Microsofts økonomidirektør, Peter Klein, har modtaget 29,5 millioner kroner.

I en separat indgivelse til SEC tirsdag oplyser Microsoft, at Netflix' topchef, Reed Hastings, ikke stiller op til genvalg som eksternt bestyrelsesmedlem ved Microsofts årlige generalforsamling.

Der gives ingen begrundelse for Hastings' beslutning. I en medfølgende pressemeddelelse roser Ballmer Hastings' arbejde i bestyrelsen.

Microsofts aktionærer skal stemme om ni nomineringer til selskabets bestyrelse. De nominerede er: Bill Gates, bestyrelsesformand; Steve Ballmer, topchef. Dina Dublon, tidligere økonomidirektør for JPMorgan Chase; Maria Klawe, leder af Harvey Mudd College; Stephen Luczo, bestyrelsesformand og topchef for Seagate Technology; David F. Marquardt, komplementar for August Capital; Charles Noski, tidligere næstformand for Bank of America; Dr. Helmut Panke, tidligere for formand for direktionen hos BMW; og John Thompson, topchef for Virtual Instruments.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere