Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Danmarks største datakonvertering ramt af strømsvigt

En strømafbrydelse gjorde Danmarks største datakonvertering ekstra spændende, men tingene er ved at falde på plads for Jyske Bank, der har skiftet hele it-platformen i weekenden.

Læs også:
Hvor svært kan det være?: Jyske Bank skifter it-platform på en weekend

Jyske Bank har i weekenden skiftet bankens egenudviklede it-systemer ud med en platform hos Bankdata, og i den forbindelse er der blevet flyttet læssevis af data mellem de to firmaer. Det kan du læse mere om her.

Jyske Bank lukkede butikken ned i fredags, og planen var, at alt skulle være klar senest mandag, både for bankens kunder og bankens ansatte.

Og forløbet er lykkedes ganske udmærket, fortæller Erik Qvirin Hansen, afdelingsdirektør i Jyske Bank.

"Vi havde lovet vores kunder at åbne netbanken søndag klokken 15, men vi var allerede klar klokken halv otte om morgenen, så den del gik ganske fornuftigt," fortæller han.

"Vi havde ingen blokerende fejl i vores it-systemer, og derfor åbnede vi vores bank som normalt i morges."

Strømsvigt kom på tværs

Alt er dog ikke på plads endnu.

"Selvfølgelig dukker der fejl op i takt med, at vores ansatte bruger systemet, men dem tager vi efterhånden, som de kommer," siger Erik Qvirin Hansen.

Har I slet ikke haft uventede problemer med konverteringen?

"Jo, det har vi. Ligegyldig hvor meget vi planlægger, vil der altid dukke nogle uventede ting op. Og det gjorde der naturligvis også i dette forløb."

"Der var eksempelvis en strømafbrydelse i morges klokken otte, der opstod i forbindelse med et motorvejsbyggeri, og det sendte vores systemet over på nødgeneratorerne, hvilket gjorde situationen lidt ekstra spændende i en kort periode."

"Men alt er på vej i den rigtige retning,"

Hjælp til både kunder og ansatte

Da der både er tale en en ny web-platform til kunderne og nye arbejdsgange for bankens ansatte, er der mobiliseret masser af ekstra folk til at hjælpe begge grupper.

"Vi har flere folk på vores supportlinjer, og desuden har vi cirka 330 personer, der i de næste 14 dage skal hjælpe bankens ansatte med at komme helt på plads i den nye struktur."

Der er mere end 1.000 processer, som berøres i forbindelse med konverteringen til det nye system.

"Vi er igennem 200 og mangler derfor stadig 800, hvilket betyder, at der vil være behov for ekstra hjælp i de kommende dage," lyder det fra Erik Qvirin Hansen.

Læs også:
Hvor svært kan det være?: Jyske Bank skifter it-platform på en weekend
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.