Foto: Torben Klint

Danmarks største datakonvertering ramt af strømsvigt

En strømafbrydelse gjorde Danmarks største datakonvertering ekstra spændende, men tingene er ved at falde på plads for Jyske Bank, der har skiftet hele it-platformen i weekenden.

Læs også:
Hvor svært kan det være?: Jyske Bank skifter it-platform på en weekend

Jyske Bank har i weekenden skiftet bankens egenudviklede it-systemer ud med en platform hos Bankdata, og i den forbindelse er der blevet flyttet læssevis af data mellem de to firmaer. Det kan du læse mere om her.

Jyske Bank lukkede butikken ned i fredags, og planen var, at alt skulle være klar senest mandag, både for bankens kunder og bankens ansatte.

Og forløbet er lykkedes ganske udmærket, fortæller Erik Qvirin Hansen, afdelingsdirektør i Jyske Bank.

"Vi havde lovet vores kunder at åbne netbanken søndag klokken 15, men vi var allerede klar klokken halv otte om morgenen, så den del gik ganske fornuftigt," fortæller han.

"Vi havde ingen blokerende fejl i vores it-systemer, og derfor åbnede vi vores bank som normalt i morges."

Strømsvigt kom på tværs
Alt er dog ikke på plads endnu.

"Selvfølgelig dukker der fejl op i takt med, at vores ansatte bruger systemet, men dem tager vi efterhånden, som de kommer," siger Erik Qvirin Hansen.

Har I slet ikke haft uventede problemer med konverteringen?

"Jo, det har vi. Ligegyldig hvor meget vi planlægger, vil der altid dukke nogle uventede ting op. Og det gjorde der naturligvis også i dette forløb."

"Der var eksempelvis en strømafbrydelse i morges klokken otte, der opstod i forbindelse med et motorvejsbyggeri, og det sendte vores systemet over på nødgeneratorerne, hvilket gjorde situationen lidt ekstra spændende i en kort periode."

"Men alt er på vej i den rigtige retning,"

Hjælp til både kunder og ansatte
Da der både er tale en en ny web-platform til kunderne og nye arbejdsgange for bankens ansatte, er der mobiliseret masser af ekstra folk til at hjælpe begge grupper.

"Vi har flere folk på vores supportlinjer, og desuden har vi cirka 330 personer, der i de næste 14 dage skal hjælpe bankens ansatte med at komme helt på plads i den nye struktur."

Der er mere end 1.000 processer, som berøres i forbindelse med konverteringen til det nye system.

"Vi er igennem 200 og mangler derfor stadig 800, hvilket betyder, at der vil være behov for ekstra hjælp i de kommende dage," lyder det fra Erik Qvirin Hansen.

Læs også:
Hvor svært kan det være?: Jyske Bank skifter it-platform på en weekend
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.