Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

KMD solgt: Her er den nye ejer

It-giganten KMD er blevet solgt til kapitalfond.

KMD er blevet solgt til kapitalfonden Advent International.

De nuværende ejere af it- og softwarevirksomheden er EQT og ATP, der i 2008 købte selskabet af landets kommuner via KL. Det kan du læse mere om her.

Advents investering er betinget af sædvanlig myndighedsgodkendelse og forventes gennemført inden årets udgang.

I en pressemeddelelse oplyser de nye ejere videre, at de har stor tiltro til KMD's nuværende direktion, som de derfor har bedt om at om at fortsætte.

Stolt topchef

"Vi er rigtig glade for og stolte over, at Advent International ser et stærkt potentiale i KMD," udtaler administrerende direktør Lars Monrad-Gylling fra KMD.

Han påpeger, at KMD er i gang med en strategisk satsning inden for de nye velfærdsområder, hvor KMD udvikler it-løsninger til uddannelsessektoren og inden for velfærdsteknologi på omsorgs-, sundheds- og plejeområdet.

"KMD vil fortsat arbejde ihærdigt på at levere sikker, effektiv og fremsynet it til gavn for kunderne. Det er klart, at når KMD vokser og udvikler sig, så vil det samtidig have en positiv effekt for kunderne," forklarer Lars Monrad-Gylling.

Salgsprisen er ikke oplyst i pressemeddelelsen.

Kaotiske udmeldinger

Processen omkring salget er blevet fulgt tæt af medierne.

Her er Advent International blevet nævnt som en oplagt køber flere gange, men er også blevet dømt ude.

Det har tidligere været fremme, at parterne har forhandlet om en pris i omegnen af syv milliarder kroner. KL solgte i sin tid KMD for i omegnen af to-tre milliarder kroner.

KMD har en årlig omsætning på mere end 4 milliarder kroner og har cirka 3.400 medarbejdere.

Læs også:

Køber springer fra: Vil ikke købe KMD alligevel.

Forlist KMD-salg led i et strategisk spil.

Prislister: Få et indblik i KMD's monopol-priser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere