Artikel top billede

Efter KMD-salg: Det skal vi for alt i verden undgå

Vi skal for alt i verden undgå en bestemt konflikt, som nemt kan opstå i kølvandet på salget af KMD, mener dreven it-politiker.

Læs også: Overblik: KMD´s nye ejere vil score kassen

Hvis man kan tale om en politiker, der har været særlig aktiv med at levere holdningen om it-virksomheden KMD, så må det siges at være Venstres it-ordfører, Michael Aastrup Jensen.

Han håber, at visse ting stopper med milliard-salget af KMD til den amerikanske kapitalfond, Advent International.

"Vi har tidligere oplevet, at KMD og kommunernes it-selskab Kombit er røget i totterne på hinanden som følge af priserne på KMD's monopolsystemer. Det skal vi for alt i verden undgå i fremtiden," udtaler han. 

Positivt tegn for it-branchen

Han peger på, at det ikke er hver dag, at en dansk it-virksomhed sælges til pengestærke, internationale investorer, og derfor bliver det spændende at se, hvad fremtiden bringer for KMD. 

Samtidig er det et positivt tegn for branchen.

"Salget af KMD giver et fingerpeg om en spændende udvikling for virksomheden og den danske it-branche i almindelighed."

"Det er vigtigt, at salget ikke bliver en sovepude, men derimod giver KMD mod på i endnu højere grad at tænke nyt til gavn for væksten og selskabets kunder," forklarer Michael Aastrup-Jensen.

Ansatte fortjener tryghed

Rygterne og skriverierne om KMD's fremtid har været talrige igennem det sidste års tid, hvilket ikke har været til de KMD-ansattes bedste.
 
"Jeg håber, at salget af KMD kan skabe ro blandt virksomhedens ansatte."

"I længden er ingen tjent med uro, og derfor giver gårdsdagens udmelding forhåbentlig medarbejderne en velfortjent tryghed omkring deres fremtid," udtaler Michael Aastrup-Jensen.

Markedets reaktion

Hos ITEK under Dansk Industri har man ikke nogen holdning til ejerforholdene i KMD.

"Vores interesse vedrører alene åbningen af det kommunale marked for fair konkurrence - herunder at KMD ikke gennem sin prispolitik fjerner eksistensgrundlaget for vort erhvervs mindre spillere," understreger ITEK-direktør Tom Togsverd.

Han håber, at de kommunale kunder i deres udbudsadfærd vil have for øje, at det kommunale it-marked åbnes.

Computerworld har også spurgt konkurrenterne CSC og Fujitsu, om de har en reaktion på salget.

Herfra ønsker man tillykke med salget, men kommer ikke ind på, hvordan det måtte påvirke markedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere