Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Telia i massiv sparerunde: Tusindvis af ansatte fjernes

Besparelser i omegnen af to milliarder kroner venter i Telia. Læs, hvordan det forventes at påvirke Danmark.

En nedslående melding mødte i morges de ansatte i den svenskejede TeliaSonera-koncern.

I omegnen af 2.000 stillinger vil blive nedlagt som led i en sparerunde, hvor koncernen skal spare to milliarder svenske kroner.

Det fortalte koncernchef Lars Nyberg i morges til de fremmødte investorer og journalister ved fremlæggelse af tredjekvartalsregnskabet i dag.

"Vores industri kommer ikke til at vokse de næste par år, og så bliver man nødt til at gøre noget. Vi kan endnu ikke sige hvor eller hvornår, kun at reduktionen finder sted indenfor de næste år." lød det fra Lars Nyberg, som ikke overraskende gav den faldende indtjening på mobiltelefoni skylden.

Fundamentale forandringer

"Vi har en ny situation på mobility, og udfordringen er hvor hurtigt kan vi ændre forretningsmodellen, så vi bliver bedre til at tjene på dataeksplosionen. Vi kommer til at lave fundamentale forandringer i måden, vi driver forretningen på," lød det fra Lars Nyberg.

Telias kommunikationschef i Danmark, Mette Honoré, forventer ikke, at afskedigelserne kommer til at gå hårdt ud over Danmark.

"Jeg forventer ikke, at Danmark bliver meget ramt, for vi tog godt fat i november sidste år, hvor vi reducerede medarbejderstaben med 20 procent. Men selvfølgelig skal vi hele tiden været meget omkostningsbevidste, når vi er i et marked, der er så hårdt presset," lyder det fra Mette Honoré.

Det er ikke mere end en måned siden, at konkurrenten Telenor udmeldte nedskæringer i milliardklassen.

Læs også: Skuffende Telia-regnskab sætter gang i fusionsspekulationer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.