Artikel top billede

Milliard-besparelser på vej hos Telenor

Telenor skal skære et større milliardbeløb i løbet af de næste tre år.

Læs også:

Ny Telenor-boss: Branchen går for meget op i pris

Den nordiske telegigant Telenor skal ud i en større sparerunde. Omsætningen er ramt af især den hårde konkurrence på det nordiske mobilmarked.

Derfor skal der nu skæres fem milliarder kroner i koncernen inden 2015.

Det skriver Børsen.dk.

Væksten har været støt faldende

Telenors indtjening faldt 45 procent sidste år, og den har været støt faldende i 2012.

Derfor er planen, at Rusland og Asien må stå for endnu mere af væksten, når det går så skidt i Norden.

Telenors andel i det russiske Vimpelcom skal blandt andet spille en endnu større rolle i forhold til væksten, fortæller ledelsen.

Det vides endnu ikke, hvor teleselskabet mere specifikt skal finde de mange milliarder, men målet er, at Telenor skal tjene mellem 28 og 30 milliarder kroner på driften.  

Vil forblive blandt de bedste i klassen

Selvtilliden er dog stadig i top hos ledelsen.

"Vi mener, at de fortsatte investeringer i vores netværk, udvikling af nye driftsmodeller og lancering af innovative tjenester vil gøre, at vi forbliver blandt de bedste i klassen," siger koncernchef Jon Fredrik Baksaas.

Der er stadig et par år til 2015, så det er svært at spå om Telenors succes med sparekniven.

"Telenor har lagt ambitiøse og langsigtede mål frem, men 2015 er stadig for langt væk, til at vi tror, at markedet vil tillægge det særlig vækst. Men selskabet bekræfter omvendt vækstcasen," siger analytiker Harald Øyen fra Enskilda Securities til det norske erhvervsmedie E24.

Læs også:

Ny Telenor-boss: Branchen går for meget op i pris
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere