Artikel top billede

IBM's Simon fra begyndelsen af 90'erne. Billedet er fra Canadianbusiness.com's stemningsfulde galleri over smartphonens lange rejse.

Så vildt mange mennesker ejer en smartphone i dag

Se hvor mange mennesker, der i dag ejer en smartphone.

iPhone-magien krakelerer: Nu har Nokia chancen

Antallet af smartphones er kun vokset siden den første smartphone ramte markedet i 1992, skriver The Register.

Markedsanalysefirmaet Strategy Analytics vurderer, at en ud af syv af klodens befolkning ejer eller har ejet en smartphone i tredje kvartal 2012.

Det er mere end en milliard brugere af den smarte telefon, der i år er 20 år gammel, hvis man regner IBM's smartphone, Simon, som den første.

IBM's Simon blev præsenteret for den undrende offentlighed på den hedengangne it-messe Comdex, men kom først i handlen i 1994.

To år senere sendte Nokia sin 9000 Communicator på gaden, som ligger noget tættere på det, vi i dag vil opfatte som en egentlig smartphone.

"Nokia dominerede smartphone-verdnen i mere end 10 år, indtil Apple kom med iPhone i 2007. Den revolutionerede smartphone-designet og skabte vækst i teleindustrien," siger Strategy Analytics-analytiker, Neil Mawston.

"I tredje kvartal af 2011 var der 708 millioner smartphones i brug i verden, vurderer vi."

Nu, et år senere, har antallet passeret miliarden, og med flere end seks milliarder mennesker, der endnu ikke har en smartphone, er der stadig plads til væskt.

Strategy Analytics forventer da også, at antallet af smartphone-brugere passerer to milliarder i 2015.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere