Artikel top billede

Microsoft indtjening dropper med 22 procent

Nyeste kvartalsregnskab er trist læsning for Microsoft, der har oplevet en nedgang på 22 procent. Der er dog en forklaring, fortæller firmaets ansvarlige.

Læs også:
Det danske pc-salg sendt til tælling

Windows 8 kommer på markedet i august

Et trængt pc-marked og en forestående lancering af et nyt styresystem giver dystre tal på Microsofts bundlinje i regnskabet for finansårets første kvartal.

I kvartalet viste firmaet fra Redmond nemlig et nettooverskud 4,47 milliarder dollar, svarende til 25 milliarder danske kroner.

Det lyder som et svimlende beløb, men i forhold til samme periode sidste år er der faktisk en nedgang på 22 procent.

Det skriver Computerworlds nyhedstjeneste.

Omsætningen efter kvartalet, der netop er opgjort den 30. september, landede på 16,01 milliarder dollar, hvilket er otte procent mindre end samme periode sidste år.

Status quo

I perioden omsatte Microsoft for 1,36 milliarder dollar i forudbestilte Windows 8-udgaver og den kommende version af Office, men disse tal er ikke inkluderet i kvartalsrapporten, fordi programmerne ikke er sendt på gaden endnu.

Hvis dette salg var inkluderet i tallene, så var regnskabet havnet på nogenlunde det samme som i samme kvartal sidste år.

Microsofts økonomichef, Peter Klein, forklarer den mindskede omsætning med det nedadgående pc-salg og lanceringen af Windows 8 i næste uge. Det mener han at have belæg for, da alle andre end Windows-divisionen havde fremgang i kvartalet.

Windows-divisionen havde en nedgang på 33 procent i forhold til sidste år.

Det skal nok blive fantastisk

Steve Ballmer vælger da også at se fremad.

"Lanceringen af Windows 8 er begyndelsen på en ny æra for Microsoft. Investeringerne, som vi har foretaget de sidste år, knyttes nu sammen og skaber en fremtid med fantastiske produkter og tjenester samt fantastiske muligheder for vores kunder, udviklere og samarbejdspartnerne," siger topbossen til Computerworlds nyhedstjeneste.

Læs også:

Det danske pc-salg sendt til tælling

Windows 8 kommer på markedet i august
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere