Så mange milliarder kan Danmark spare på telemedicin

Telemedicinske løsninger til en ny, kæmpe målgruppe kan spare Danmark for kæmpe milliardbeløb. Se her, hvordan det skal kunne lade sig gøre.

Læs også:
Danskere uden computer-evner er de nye hjemløse

Nu begynder den offentlige jagt på it-svage danskere

Otte milliarder kroner.

Så meget forventer teleselskabet Telenor, at Danmark kan spare på udrulning af telemedicinske løsninger alene til landets ældre borgere. 

Beregningen kommer på baggrund af en rapport, som Boston Consulting Group har udarbejdet for teleselskabet.

Det otte milliarder kroner store potentiale er mere præcis udregnet med baggrund i europæiske forsøg - primært norske - med telemedicin, hvorefter Telenor har tilpasset tallet til det danske samfund.

Mere kontrol og overvågning
Seniorrådgiver Tom Lehn-Christiansen hos Telenor forklarer til Computerworld, at rapportens overordnede anbefaling er at udnytte teknologien til at gøre det muligt for ældre at blive længere i eget hjem.

Og han peger også på konkrete tiltag, der kan være med til at indfri potentialet på de op mod otte milliarder kroner.

"Tiltagene kan eksempelvis være kontrol med, om de ældre tager deres medicin, tjek af sundhedstal som blodsukker og lungefunktioner samt fjernkonsultationer, hvor de ældre kan stille spørgsmål og overvågning af patienters færden," forklarer Tom Lehn-Christiansen.

Ifølge regeringens handlingsplan for udrulning af telemedicin lyder besparelsespotentialet på mellem en og to milliarder kroner, hvor fokus er på KOL (rygerlunger), diabetes og psykiatri.

Men ifølge Telenors beregninger kunne dette tal blive meget højere, hvis også ældre-segmentet blev inddraget i de telemedicinske behandlingsmetoder.

Ældresagen er åben for e-hjælp
Hos foreningen Ældresagen med omkring 620.000 senior-medlemmer er chefkonsulent Olav Felbo åben over for brugen af telemedicinske løsninger.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her
Senere på året kan du se frem til at par nye funktioner i Teams. Microsoft er klar til at give dig større kontrol over samarbejdet på tværs af din organisation, men har også en overhaling klar til video-chat og det klassiske whiteboard. Få overblikket her.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.