Artikel top billede

Sådan scorer du masser af støttekroner til dit firma

Interview: En it-direktør, der henter 50 millioner kroner i støtte, giver her gode råd til at hente midler fra EU.

En århusiansk it-virksomhed kommer til at hente næsten 50 millioner i forskningsstøtte.

Selskabet CLC, der laver software til den farmaceutiske industri, har indgået aftaler om at modtage 48,7 millioner kroner fra Højteknologifonden, som EU og USA har fordelt på i alt 10 forskellige projekter.

Nogle af projekter strækker sig ud i fremtiden og typisk indgår CLC Bio i forskningskonsortier, eksempelvis i et projekt, hvor man udvikler en softwareløsning, så man hurtigere kan undersøge effekten af resistensbakterier i vacciner.

Det oplyser selskabets administrerende direktør Thomas Knudsen, der også var en af stifterne af selskabet i Århus.

Første gode råd

Direktørens råd til andre er:

"Del det op i passende størrelsen. Bid ikke over mere end du kan magte," siger han.

Han forklarer, at konceptet bør være, at man starter med at blive deltager i små projekter.

Måske uden at få så meget ud af det rent økonomisk.

"Så begynder man at få et navn indenfor branchen, og man vil skridt-for-skridt kunne øge størrelsen af de projekter, man er med i, samt størrelsen af de forskningstilskud man modtager," forklarer direktøren.

Andet gode råd

Samtidig slår han en af de måske største fordomme ihjel omkring støtte, nemlig at det er omgæret med uoverstigelig og møgbesværlig bureaukrati.

"Selvfølgelig er der registrering og dokumentationskrav, men det ligger i de midler man søger om," forklarer Thomas Knudsen.

Direktørens andet råd er, at være meget præcis omkring ansøgningerne.

"Dygtige folk vurderer det her. Så glem alt om at få dækket noget andet, end lige præcis det du må. Det er ikke en smart løsning til at få dækket et almindeligt udviklingsprojekt," understreger han.

Omvendt er det meget stærke kommercielle incitamenter til at gå ind i det her, mener Thomas Knudsen.

Han kan ikke sætte kroner og ører på, hvor meget virksomheden har tjent på hver støttekrone, men det skal ganges med nogle stykker, lyder det.

Tredje gode råd

Omsætningen for selskabet er da også gået fra 15 millioner kroner til 60 millioner kroner fra 2008 til 2011.

Antallet af ansatte er i perioden gået fra 35 til 70.

Selskabet har netop rundet de 100 medarbejdere, oplyser direktøren.

I praksis griber CLC Bio det således an, at støtten går til nogle projektansvarlige i organisationen, der sørger for og arbejder med området. Siden og løbende løftes det ud i resten af organisationen.

CLC Bio-direktøren fortæller, at selskabet første gang fandt på at kaste sig ud i at søge støttemidler via konsulentassistance fra det danske firma Innovayt, der har specialiseret sig i at hjælpe virksomheder og universiteter med at søge forskningsmidler fra EU og danske forskningspuljer.

Nu opstår projekterne blandt andet ved, at man kender de forskellige puljer mere indgående, forklarer Thomas Knudsen.

"Det kan tilføjes, at mange universiteter henvender sig uopfordret til CLC bio for at spørge, om vi ønsker at deltage som partner i deres forskningsansøgnigner."

"Det er et tydeligt tegn på, at vi er blevet kendt over hele EU for at være en forskningstung virksomhed," slutter direktøren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.