Artikel top billede

"Windows 8-pc'er er de bedste pc'er nogensinde," forklarede Steve Ballmer sent torsdag i New York City.

Video og billeder: Storslået lancering af Windows 8

Der blev ikke sparet på de store, flotte ord, da Windows 8 blev frigivet til masserne. Se det hele i billeder og video her.

Læs også:

Windows' skæbnedag: Hele it-verdenen holder vejret

Så kom dagen, hvor Microsofts nye Windows 8 blev præsenteret over hele verden med pomp og pragt.

Både Microsoft og it-industrien som sådan er dybt afhængige af, at Windows 8 bliver en succes, og man fornemmede da også tydeligt under præsentationen, at der er der usædvanligt meget på spil.

"Det er en virkelig en spændende dag," lød det fra Steve Ballmer ved præsentation i New York City.

"Det, du har set og hørt, bør ikke efterlade nogen tvivl om, at Windows 8 smadrer opfattelser af, hvad en pc i virkeligheden er i dag. Vi har i sandhed genopfundet Windows og sparket gang i en ny æra for Microsoft og for vores kunder," sagde Microsoft-topchefen.

Sådan er Windows 8 anderledes

Han lagde meget vægt på, at Windows 8 og RT er bygget til en verden, hvor nettet er omdrejningspunktet for hele vores digitale liv.

Log ind med din Microsoft-konto fra en helt vilkårlig Windows-pc, og alt dit indhold og alle dine kontakter vil være der, lød budskabet.

Samtidig er mange af de nye pc'er bygget til touch-navigation, og sammen med det nye Windows vil det hæve barren for brugeroplevelsen ganske betragteligt, mener Microsoft.

"Windows 8-pc'er er de bedste pc'er nogensinde," forklarede Steve Ballmer sent torsdag i New York City.

Ikke alle vilde med Windows 8

Der har været meget delte meninger om, hvorvidt Microsofts beslutninger er de rigtige.

Som vi har skrevet, tyder alt på, at it-cheferne er noget tilbageholdende med at kaste sig over Windows 8. Holdningerne til denne meget anderledes version er da også delte blandt de it-ansvarlige.

Samtidig er der dog bred enighed om, at Microsoft er nødt til at forny Windows i en tid, hvor de traditionelle pc'er i stigende grad møder konkurrence fra smartphones og tablet-pc'er.

"Det er en risiko, Microsoft må løbe, for at forblive relevant i en verden, hvor mobile enheder med moderne oplevelser bliver normen," har det lydt fra analysefirmaet Gartner.

"Det er starten på en ny æra for Microsoft - RT-æraen - der kommer efter NT-æraen, der begyndte i 1993 og først nu begynder at klinge af. Microsoft-æraer har en tendens til at vare i 20 år, så den underliggende teknologi i Windows 8 vil vare i lang, lang tid."

Se præsentationen på video her:

Læs også:

Windows' skæbnedag: Hele it-verdenen holder vejret
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.