Artikel top billede

Så mange penge skovler Samsung ind på Galaxy S III

Stærke salgstal for Galaxy S III betyder, at Samsung kan fremvise et historisk kvartalsresultat. Mere end halvdelen af selskabets omsætning kommer fra mobildivisionen.

Computerworld News Service: Samsung Electronics har netop offentliggjort regnskabet for tredje kvartal med et overskud, der næsten er fordoblet takket være stærke salgstal for Galaxy S III og Note II, som desuden styrkede resultatet fra selskabets komponent-forretning.

Verdens største producent af mobiltelefoner har offentliggjort et overskud på 34,49 milliarder kroner i tredje kvartal, der sluttede 30. september. Omsætningen nåede op på 274,28 milliarder kroner, hvoraf mere end halvdelen kom fra selskabets mobildivision.

Som offentliggjort tidligere på måneden opnåede Samsung et rekordhøjt driftsresultat på 42,68 milliarder kroner i tredje kvartal, hvilket næsten af en fordobling fra de 22,35 milliarder kroner i samme periode sidste år.

Selskabets smartphone-topmodel, Galaxy S III, der kom på markedet tidligere i år, klarede sig fortsat godt i løbet af kvartalet, mens der ifølge analytikerne blev taget godt imod den større Note II, der er i færd med at blive lanceret på verdensplan.

"Salget af Galaxy S III er gået forrygende, vi leverede 20 millioner," siger Kim Hyun-joon, der er direktør for Samsungs mobildivision, ved en pressebegivenhed i Seoul i dag, fredag, hvor kvartalsregnskabet blev fremlagt.

Kim forventer, at konkurrencen mellem de forskellige producenters topmodeller vil spidse endnu mere til i løbet af julesæsonen, og derfor vil selskabet intensivere markedsføringen af Galaxy S III og Galaxy Note II.

Den generelle vækst i markedet for håndholdte enheder har desuden styrket salget af Samsungs OLED-skærme.

Samsung har leveret 59 millioner smartphones i løbet af tredje kvartal, hvoraf de 27 millioner er topmodeller heriblandt Galaxy S III og Galaxy Note-serien, oplyser Marcello Ahn, der er analytiker hos Nomura Financial Investment.

Hovedkonkurrenten Apple solgte i tredje kvartal 27 millioner iPhones og 14 millioner iPads. Apples iPhone 5 blev lanceret i september, cirka tre måneder senere end Galaxy S III.

Samsungs udvalg af topmodeller vil ifølge Ahn også i fjerde kvartal styrke selskabets resultat på trods af bekymringer om et lavere salg af smartphones på grund af intens konkurrence i markedet.

En svag efterspørgsel på PC DRAM-chip har betydet et lavere salg af Samsungs hukommelseschip: Blot 27,42 milliarder kroner i tredje kvartal. I næste kvartal vil selskabet fokusere på DRAM- og NAND-produkter til server og mobil heriblandt solid state-drev (SSD'er) til bærbare pc'er, eMMC-hukommelseskort samt processorer, oplyser Robert Yi, der er chef for investorrelationer.

Samsung, som er en af Apples største komponentleverandører, har gradvist reduceret sine leverancer af NAND- og DRAM-hukommelseschip til iPhone og iPad, men er stadig en stor leverandør af processorer til Apples enheder heriblandt den nyeste iPad Mini, forklarer Jeff Kang, der er analytiker hos Daishin Investment and Securities, i en såkaldt research note. For at modvirke denne nedgang i ordrer fra Apple forsøger Samsung at øge sit interne forbrug af komponenter, tilføjer han.

Samsung skylder stadig Apple 5,76 milliarder kroner i skadeserstatning efter en domstol i Californien kendte, at selskabet har krænket iPhone-producentens patenter. Denne kendelse vil dog ikke i nogen væsentlig grad påvirke Samsungs salg af mobile enheder, da selskabet ifølge Ahn har undgået den berørte teknologi i sine topmodeller i USA.

Samsung har dog appelleret denne kendelse og afventer den endelige afgørelse i december.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere